trattkantarellsoppa
Supergod soppa som passar perfekt nu när hösten kommit och trattisarna ploppar upp i skogens alla vrår! :) Fann receptet på sidan www.alltommat.se
Ingredienser 4 personer
1 l Trattkantareller, färska och rensade
4 msk Smör
1l Grönsaksbuljong, tärning
0,5 dl Torr sherry
0,5 dl finhackad gul lök
0,5 dl fint tärnade morötter
0,5 tsk timjan
1 msk tomatpuré
3 msk vetemjöl
2 dl creme fraiche
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 st kryddkrasse
1. Skär den färska svampen i mindre bitar. Lägg den tillsammans med ca 1 msk smör i en kastrull och koka den under lock tills du får ut maximalt med svampspad. Tag av locket och koka spadet i svampen så att smaken blir koncentrerad.
2. Slå grönsaksbuljongen och sherryn över svampen och låt det hela småkoka medan du gör iordning grönsakerna. Skala och finhacka löken samt ansa och skär moroten i mycket små och fina tärningar.
3. Fräs lök, morot och timjan i ca 3 msk smör i en ny kastrull utan att det får färg. Tillsätt tomatpurén som får fräsa med ett ögonblick samt pudra över mjölet under omrörning. lät även mjölet fräsa med en kort stund tills allt blir väl blandat.
4. Späd med svamp- och vinbuljongen i omgångar under vispning och uppkok. Tillsätt cremefraiche och låt soppan koka sakta 10-15 min. Smaka av med salt och försiktigt med cayennepeppar,
På sidan är även receptet till en osttoast med som tillbehör, har inte smakat den men verkar god!
Enjoy!
Har du varit ute och plockat kantareller? Funderar starkt på att göra det, är ju såå himlans gott! Kram