söndag

ser att jag inte skrivit på en vecka - fullt sysselsatt kan vara en orsak. Den här veckan har rullat på som bara den. Kommer knappt ihåg vad jag hunnit med alla dagar :P Vädret har ju varit toppen nästan alla dagar så jobba över har inte varit så lockande. Lyckades klara mig hyffsat från det :D
Istället har jag stämplat ut så fort jag kunnat, åkt hem och gått långpromenader.

I tisdags gick jag och Alex en riktigt lång runda - svettiga och törstiga var vi när vi kom tillbaka efter en och en halv timma! Hjälpte svärmor med håret efter det innan jag äntligen kunde komma hem och äta :)
Onsdagen blev det en snabb promenad i skogen med wivvi innan buggen. Nu börjar det blir riktgt roligt! Hehe roterar i alla fall runt nu, efter snart fem veckors nötande på samma plats kan det vara skoj med lite variation! ;)
Torsdagen var lika fin den , plus lön också! Tog mig en runda på fem kilometer innan jag tog bilen in till m-berg. Tackar cubus för grymma bhar - ännu bättre var att de hade 25% :D Köpte även två tröjor där. Typ det enda som jag hittade under mina två timmar av strosande innan klockan närmade sig åtta. Köpte med mig en sallad till matlåda för fredagen och kände mig nöjd med dagen.

Fredagen jobbade jag över, hann med massor! :D Åkte hem, tog mig en välbehövlig joggingrunda i skogen innan jag åkte till Love. Kvällen blev förövrigt lugn med tacos hos Alexandra och Daniel. :)

Igår vaknade jag upp och kände att jag ville åka till Lindex i Hallsberg. Sagt och gjort, hitta dock inge mer än en mysig kofta som ska vara min favvis i höst :) hann med att nyttja min 25% check också innan den gick ut.  Men FAN vad folk det var, sjukt lång kö och det var inte långt ifrån att jag gick ut därifrån utan att handla något... :/
Väl hemma blev det smarriga köttfärsbiffar med potatis och asgod karl-johan svampsås - tack Blå Band! :) Jäste framför tvn innan vi hävde oss runt viaspåret.

Nu har jag precis kommit tillbaka från en runda med Alex och shira. Ska snart äta och föhoppningsvis avverka avsnitt nummer två av Heroes :D Hade glömt bort hur beroende jag var av den serien!
Ikväll vankas showdans - ska bli riktigt skoj!
Kan se tillbaka på den här veckan och konstatera att den har varit väldigt aktiv - toppen! Hoppas bara jag klarar mig från att bli sjuk så att jag kan fortsätta i den här takten :)

and off I go!

sitter nytvättad, håret luktar ljuvligt efter inpackningen ch jag inbillar mig att det känns så mjukt :D
Är fortfarande rosig om mina kinder sedan jag var ute. Idag blev en promenad som inte riktigt liknar det vanliga
wivvi säger - är det OK om jag tar med hästen?
Öh, ja visst...
- Ja så kan vi turas om att rida!
Ahhh shit var ju aslänge sen jag red, men jag kunde inte motstå, är ju så kul!
Sagt o gjort, drog på mig min ridjacka och hävde mig på cykeln bort till stallet - kändes faktiskt som det gjorde förr när vi var små och for fram och tillbaka på våra cyklar :)
Jag började med att gå - något nervös på om kusen kanske var crazy och tokhet! Tur för mig var han inte det och efter typ halva böt vi och jag hoppade nervöst upp.
är dessutom inte van med att rida western = kaos! Men efter ett tag kände jag mig riktigt bekväm där i sadeln och vågade mig på en galopp :D ÅNGRAR DET INTE! Fy fan vilken kick man får! Vinden susar, man känner kraften i varje steg och den underbara känslan när man lite lätt reser sig ur sadeln och bara följer med.... Ah låter som en riktigt jäkla hästnäörd - men so what, detta är rena terapin för en annan! :)
Sen är det ju själva grejjen med att rida i skogen - det är lugnt och fridfullt, man mår bara bra! Tyckte dessutom att det var lite skoj att umgås lite mer, vad ska jag säga, avslappnat. Bara ta oss fram, pratandes om allt och inget - så det ska vara! Hoppas på en liknande runda inte alltför långt fram :)
Nu ska jag lägga mig i sängen och sova för att orka med jobbet imorrn - kommer säkert ha träningsvärk och super ont i baken! :P

haircare

har bestämt mig - jag ska vårda mitt hår som om det vore mitt barn. Denna vinter ska det få vila, må bra och växa :) Köpte shampo och balsam strax efter att jag fixa håret - nu har jag investerat i två hårinpackningar. Det ena är nog ett misstag - herbals två-minuters inpackning för färgat hår - luktar sådär men håret blev riktigt mjukt och fint. Vet dock inte om det skonar färgen så pass mkt som de lovar. Köpte därför inpackning från Niveas nya serie - kostar inte mycket men luktar super gott och jag har stora förhoppningar på den! ska ha inpackning i mitt hår minst två ggr i veckan, vilket innebär nästan varje gång jag duschar eftersom jag tvättar håret 3 max 4 ggr i veckan. Wish me luck på mitt rädda håret projekt! Ska fan mäta det om en månad och se hur mkt det har växt :D


bilden i dess originalsammanhang på sidan: www.elva.gr/products.en.html

tele2 comviq

måste bara :) ÄLSKAR MITT ABONNEMANG! :P Med en fast avgift på knappa - håll i dig nu - 12,50! och en faktureringsavgift på 15 - fatta faktureringen är högre än min fasta avgift! hur många har så??? Plus, jag messar till alla med comviq för 19 öre styck - guld! Enda nackdelen är väl att det kostar något mer när jag ringer till folk som inte har comviq - har dock lyckats begränsa mig bra. Eller ja hyffsat i alla fall :) Är i alla fall kul och öppna upp fakturan och se en summa på knappa 200 kronor varje månad - och då ringer jag över 6 timmar! plus en hel drös med sms!

trattkantarellsoppa

Supergod soppa som passar perfekt nu när hösten kommit och trattisarna ploppar upp i skogens alla vrår! :) Fann receptet på sidan www.alltommat.se

Ingredienser                               4 personer

1 l                Trattkantareller, färska och rensade
4 msk         Smör
1l                 Grönsaksbuljong, tärning
0,5 dl          Torr sherry
0,5 dl          finhackad gul lök
0,5 dl          fint tärnade morötter
 0,5 tsk       timjan
1 msk         tomatpuré
3 msk         vetemjöl
2 dl             creme fraiche
0,5 tsk        salt
1 krm         cayennepeppar
1 st             kryddkrasse

1. Skär den färska svampen i mindre bitar. Lägg den tillsammans med ca 1 msk smör i en kastrull och koka den under lock tills du får ut maximalt med svampspad. Tag av locket och koka spadet i svampen så att smaken blir koncentrerad.

2. Slå grönsaksbuljongen och sherryn över svampen och låt det hela småkoka medan du gör iordning grönsakerna. Skala och finhacka löken samt ansa och skär moroten i mycket små och fina tärningar.

3. Fräs lök, morot och timjan i ca 3 msk smör i en ny kastrull utan att det får färg. Tillsätt tomatpurén som får fräsa med ett ögonblick samt pudra över mjölet under omrörning. lät även mjölet fräsa med en kort stund tills allt blir väl blandat.

4. Späd med svamp- och vinbuljongen i omgångar under vispning och uppkok. Tillsätt cremefraiche och låt soppan koka sakta 10-15 min. Smaka av med salt och försiktigt med cayennepeppar,

På sidan är även receptet till en osttoast med som tillbehör, har inte smakat den men verkar god!

Enjoy!


soppa

det är konstigt egentligen. dag nummer två har försvunnit och jag har avverkat ice age2, xXx, the whole ten yards och halva kingdom of heaven. zzzz pleeeeezzzz! svullnaden har börjat försvinna, men är långt ifrån borta. Vill inget hellre än åka till jobbet, göra lite vettigt, gå ut och gå, springa, vara med på dansen . ja leva ett normalt liv! :P Kilona kanske rasar men tristessen är fan inte värd o leva med! Är ju låst här hemma dessutom - är inte direkt som att jag är ledig och kan åka bort någonstans. Nej, fast här hemma - framför tvn eller dator...yeah :P
Imorgon ska jag till tandläkaren halv åtta. Hoppas de inte sprutar i bedövning - då vill jag inte till jobbet! Är inte sååå trevligt att vara förlamad i halva fejset fram till lunch... ;) Men får väl vara tålmodig och vara hemma då om jag i så fall kan gå till jobbet på torsdag utan problem :D


fick en check på gratis 24-timmars kryssning från åhlens. Självklart var alla platser slut när jag titta men det gjorde att jag faktiskt började fundera på om Love och jag kanske skulle åka på kryssning någon helg. Bara för att? :) Behöver ju inte kosta så mycket, bussresor finns ju oftast dit och en hytt kostar inte mkt. a-hytt för 400. Vore skoj! Men sen gäller det att hitta ett datum som passar - inte det lättaste med tanke på att vi flyttar snart. Ville ju hinna med en tripp till sthlm - introducerade två dagar med hotell i sthlm för love men han var inte lika intresserad av det som av en 24-timmars kryssning... så det får väl bli det istället :P KANSKE!

mamma gjorde en kanongod trattkantarells soppa som jag sörplat i mig :) Gött! Soppan som jag skulle äta till lunch idag smakade piss och gick absolut inte att äta! Vad sjutton stoppar de i för skit när de gör de dära pulversopporna? Fick bli två rostade istället och glass m nyponsoppa som dessert. Så jag blev rätt hungrig framåt eftermiddagen - är ju van att äta stora mål varje gång. nu är det soppa med en lite minisked, kan inte ens öppna munnen tillräckligt för att få i en vanlig sked. Ah nog med klagande, nu ska jag slänga mig i duschen så jag är lite fräsch inför morgondagen.

me + 20 kg

hemma idag med. svullen som ett as i ansiktet. ser ut som jag lagt på mig 20 kg minst! haha så nu vet jag hur jag skulle se ut som riktigt jävla tjock - i af halva ansiktet ;) Men några 20 kg plus är det nog ändå inte - tack vare all soppa nu de senaste två dagarna är det nog något kilo minus istället. tackar för det men kommer med all säkerhet gå upp det plus lite till när jag blivit bättre :P


men så fort jag blivit bra igen ska jag göra ett besök på åhlens. Fick hem klubbtidningen idag. Massor med snygg makeup som jag vill köpa och behöver, en concealer till exempel! Gör en grym skillnad på sminket faktiskt :) Såg dessutom en snygg sminkväska som kan vara snygg o ha med sig ;) PLUS en vidal sassoon platttång - den som jag har suger och är värdelös att göra lockar med. En smidig och snygg som denna skulle nog passa mig utmärkt!
Tur för mig har de också extraerbjudande på OBH fruttiblender - den som jag ville ha! :D

Men först måste jag vara tillräcklig bra för att ta mig till jobbet - varit hemma två dagar nu = minst 2000 mindre på lönen. VET det suger som fan.... ska nog kanske försöka få till att jag sjukskrev mig redan i fredags - då kan jag få bort en heeel karensdag vilket är mycket pengar! :P Hoppas bara dom är snälla mot mig imorgon så kanske jag kan komma iväg redan imorrn till jobbet.



 nu ska jag  titta klart på trippelX, äta min medicin och sörpla i mig lite soppa. ciao!

grå och tråkig dag

klockan är 14.40 och fjärde filmen rullar. suck. frustrerande och jobbigt att vara hemma men samtidigt har jag ingen ork eller lust att ta mig till jobbet. ansiktet värker och kinden är svullen. tog mig till thea imorse och fick återse den kära bedövningssprutan i mitt tandkött. spolad och ännu mer svullen åkte jag hem för att lägga mig. Idag är det verkligen soppa som gäller - nyponsoppa, tomatsoppa, broccoli och blomkålssoppa a'la koppen. Hm undrar vad jag ska surpla i mig ikväll - kanske en fisksoppa... jippie!
men det som är positivt är iaf att jag hinner med att se ALLA filmer som jag inte sett - Irene Huss är en svensk deckarserie som faktiskt är i klass med Beck. Värd att se om man inte har ngt o göra som jag... ;)

kap, mössa och vantar

trots värken i kinden gav vi oss iväg på en promenad i går - en runda på torget fick det bli. Insåg att det var länge sedan jag var inne i de få butiker som finns i lilla kumla. Hitta dock inget märkvärdigt - förutom inne på smycka, de hade 70% rea på allt! attans att jag inte hade sett deras annons i torsdags. Då kanske jag funnit ännu fler grejer - nu blev det ett jätte fint silverhalsband med tillhörande smycke - 148 kronor fick jag betala, 495 hade det kostat! Det kallar jag ett kap :D Supernöjd över mig själv trallade vi sedan hemmåt för att konsumera ännu mer glass framför tvn - gosh! Denna helg blev inte alls så "slimmad" som jag hade hoppats på - menmen! Gott äre ;)

Idag vaknade vi ganska tidigt - men utsövda! Tog oss en mysig morgonpromenad innan frukost och hann med att dammsuga lägenheten innan vi bestämde oss för att åka hem till mig. Love ville åka motorcykel och jag hade inte problem med att komma hem lite tidigare. Väl hemma visar det sig att mamma skulle till mberg - tackar inte nej till det! På mberg hittade jag både det ena och det andra - en söt sticka mössa a'la sponghe (ser ut som en svamp med den på, men den äääär sööt! ;) ) och supersköna vantar med nedvikt kant som går över tummen (svårt o beskriva men snygga!) plus en grön topp.
Var rätt nära att köpa mig en jacka också när jag väl var i gång inne på H&M. Den var riktigt snygg...oknäppt. Men när jag knäppte knapparna såg jag ut som en barbamamma - inte klok! Pga att den var så kort stod den rakt ut från bröstet och såg ut som ett förkrympt tält...
tog mitt förnuft till fånga och förklarade för mig själv att en jacka måste vara snygg likväl knäppt som oknäppt för att fylla sitt syfte. Man kan inte köpa en jacka och tro att man aldrig kommer behöva stänga igen den... faktiskt... :(

Väl hemma vräkte jag i mig lite smärtstillande innan vi nog faktiskt grillade ute för sista gången i år. Det fick bli något så komplicerat som korv med bröd med tillhörande pulvermos och sallad :D Lagom tuggvänligt för min del, dock inte så vant att äta korv med bröd mha kniv o gaffel, men det gick! Nu är det egentligen tänkt att jag ska vila mig och vara lagom utvilad inför dansen ikväll - ska nog faktiskt följa med och göra så gott det går, litar inte på att mamma kan lära mig dansstegen i efterhand! ;) Men vila är svårt när man är i ständig fokus på mat - haha! Vet inte vad som hänt med mig, men jag är sugen på något hela tiden och munnen är endast nöjd då jag tuggar på något (så gott det går med tanke på stygnen och svullnaden) Men nu har jag satt stopp på det genom att borsta tänderna - ett bra tips faktiskt om man inte kan sluta äta ;) Då försvinner faktiskt suget, för ett tag

mongofejs

japp that's me! halva ansiktet är svullet, munnen hänger lite snyggt nedåt och längs med käklinjen syns nu en mörkblå nyans som säkert kommer vara super snyggt om någon dag!
Min nya kost består av nyponsoppa med glass, yogurth och ännu lite mer glass. Möjligtvis lite soppa också.. funderar skarpt på att köpa naurdiet och dricka det istället nu under mina 13 dagar som jag har framför mig. Vore det bästa för att undvika matrester som fastnar i stygnen. Dessutom får jag ju i mig tillräcklig näring, vilket jag nog inte får via nyponsoppa och glass ;) Får se hur jag gör... har för det första lite panik inför hur jag kommer se ut på måndag när jag ska till jobbet...sköjjj!


Fick nyss reda på att de som ska flytta in i samma hyreshus som oss fast nu i oktober har fått sina flyttdagar uppdelade - schysst! Hoppas vi också får så - slipper man trängas tillsammans med 30 andra nya hyresgäster samma dag :)
Kan ju säga att just nu vill jag inget hellre än flytta, ska bli såååå skönt!!! Sen börjar shoppinglusten ta över, jag försöker kontrollera mig och avvakta tills vi flyttat... men det är jobbigt! Pratade med Love om att åka upp till Sthlm en helg och gå och kolla in lite inredningsbutiker. Kanske man hittar lite schyssta grejer. Är på jakt efter ett snyggt duschdraperi och andra saker till badrummet bland annat :D Men man kanske ska försöka komma iväg till Ullared först, där finns det ju massor med grejjer! Fast fa, nu närjag tänker efter så kan det nog vara kul att köpa "ordentligt" nu när man flyttar...

Saker som jag med all säkerhet kommer att köpa nytt när vi har flyttat:

Soffa
Vardagsrumsbord
maffiga gardiner till alla fönster
himlaskärmar och lampfötter till fönstrena
massor med belysning
dammsugare
tvättmaskin
mixer - lacksvart eller chili från OBH :)
all inredning till badrummet
- duschdraperi
- någon typ av hylla eller skåp
likaså till arbetsrummet/garderoben
- garderob till min "walk in" :)
- fåtölj, kanske en röd!?
- matta
- lång skiva som skrivbord
- hyllplan
- hög lampfot med kanske en röd lampskärm :)
- och självklart all inredning till garderoben = skoställ, förvaringsfack mm.
- stoor spegel!

Som sagt masssor! Plus helt säkert en drös med grejer som jag inte kommer på nu :P
Nej nu, ska jag värma upp vetekudden och lägga mot mitt snygga fej!


smärta

Strax efter tio stämplade jag ut från jobbet. permiss- schysst av dom så slipper man offra arbetstimmar på denna skit!
For hem, bytte om hann lagom gurgla munnen innan mina goa morföräldrar stod utanför, redo att skjuttsa mig.
Började bli liiiite nervös, men inte mkt. Jag visste ju att jag skulle få lite lugnande innan. Då skulle jag inte märka något - perfekt :)
Drack min hutt,la mig för o vila och vänta in dess verkan... hm konstigt nog kände jag typ ingenting och var tyvärr fullt medveten när hon stack in den första gigantiska sprutan i mitt tandkött - ahhhh! Sen kom en till, en till...sammanlagt 5 ggr stack hon ner sprutan i min käke. Mumma, tur var väl att endast de tre första kändes...
Sen började dom kapa av min tand - ljudet när detta gjordes är obeskrivlig och med tanke på att de hade skiten i min mun ekade detta hjärtskärande ljud i mitt huvud ända tills de slutade och börja bända loss rötterna till tanden.
Mmm käken höll på att falla av på mig när hon hävde sig mot tanden för att få loss den. Knak, borta!
Pust! Under denna tid fick jag påminna mig flera ggr att andas och sluta spänna hela kroppen.

Obehagligt? Ja! Ont? Näää inte alls om man jämför med smärtan som jag har nu och hade för några timmar sen.
De lovade att bedövningen skulle börja släppa efter 2-3 timmar. Redan när jag kom hem hade jag ont... Fatta smärtan när bedövningen släppt! Övergav snabbt de smärtstillande som de skrev ut och käkar nu lite starkare piller - mår mycket bättre! Vem sjutton klarar sig på bara en Ibumetin 600 g var 8:e timma!?!?! jag fick ont tre timmar efter jag tagit en...
Nu är klockan snart halv sju och magen börjar lite smått kurra - inte så konstigt med tanke på att jag åt senast kl 9 imorse. Men att äta går nog inte heller - inte med en tuss uppkörd i ena kinden och saliv om fyller hela munnen. Att öppna munnen och tugga kommer nog dröja... Sa iaf till love om lite nyponsoppa och kanske lite glass *mums!* Hoppas han hittar en god glass!

Förhoppningen är i alla fall att jag imorgon känner mig lite bättre(inte så troligt) och att jag på söndag kväll kan ta mig iväg till dansen (ännu mindre troligt!). Vill ABSOLUT inte ligga inne hela dagarna denna helg nu när det är så fint väder ute! Men ikväll får jag nog hejda mig och inse min givna plats i soffan och framför tvn :D


tid

fan, det var 9 dagar sen jag skrev i bloggen. har sysselsatt mig konstant sedan dess att tiden inte riktigt räckt till...

Förra veckan var fullsmockad! Övertid, bugglektion, jogga, promenader och springandes på m-berg för att hitta en outfit till fredagen... Sen kom helgen, som för övrigt var guld. Kasinoparty på fredagen med jobbet. Så jävla kul! Say no more... ;D
Lördagen var mys med Love, söndagen promenad och showdans på kvällen.

Måndag, tillbaka till verkligheten. Tokmycket att göra på jobbet. Har jobbat över, hunnit med ytterligare en bugglektion och ett par längre promenader. Är iaf uppe i en mil denna vecka och med tanke på morgondagen så kommer jag inte gå någon mer promenad denna vecka...
Ska nämnligen rycka visdomstanden imorrn - suck! Vill verkligen inte, vill inte spendera helgen liggandes som ett kolli - oförmögen att äta det jag vill, göra det jag vill... kanske inte ens dansa på söndag! :( Har jag TUR är jag tillräckligt bra på måndag och kan jobba :P <-- KUL HELG!

Menmen, som sagt, har tagit mig genom tre omgångar av bugg och två omgångar av showdans. Båda är hur skoj som helst och är verkligen den optimala träningen för mig! Timmen med bugg på onsdagar bara rusar förbi och svetten dryper när klockan slår halv nio. Så ska träning vara! Dessutom är det en utmaning för min del - att klara av att dansa, få kontroll på min kropp och få lite rytmkänsla! :) Får se, återstår tio veckor av träning, borde kunna lite mer innan nyår tycker jag!

workoutfreak

dans blev det igår - skoj som fan. något som jag lätt kommer hålla stenhårt på de närmsta 13 veckorna. Måtte jag bara palla den söndagen som är efter att jag opererat min visdomstand... återstår att se!

i fredags anade jag en antydan till förkylning - blev lugnt med tacos och mys... sov som stockar under natten och vaknade utsövda för att klara av en runda på m-berg. shoppa presenter och jag fann till och med ett alternativ till kläder att ha på festen på fredag. Men tog ändå en sväng förbi sis och hitta en klänning som KANSKE kan passa...
Drog med love på en tre kilometersrunda - först var det sura miner innan han upptäckte att det faktiskt är skönt att komma ut och på lite frisk luft! Man blir konstigt nog piggare av att röra på sig! Uppfriskade kände vi för att shoppa lite godis innan vi satte oss i soffan för att avverka mumien 3.
Sov återigen som stockar, jag älskar denna säng! Med de nya täckena och härliga påslakanen vill man inget annat än stanna där och soooova :D Masade oss upp hyffsat ändå innan vi tog en liten promenad för att inhandla maten för dan. Rostad mandelpotatis med pressad vitlök och kyckling med b-sås. Smarrigt! Lagom mätta kom vi iväg till kalaset - tryckte i oss varsin smörgåstårta innan jag var tvungen att åka hem för att hinna ta mig till dansen som började halv åtta.
Dansen var som sagt grymt kul och med ny inspiration känner jag mig jäkligt peppad inför nya träningssäsongen!

Idag blev det jobb för hela slanten innan jag pallade mig hem för en joggingrunda - testa min nya pulsklocka! Hann med att tvätta bilen också innan jag duscha och slängde i mig lite käk. Känner nu för att bara dimpa rakt ner i sängen och sova riktigt ordentligt! Vilket det ska bli efter att jag läst igenom en bok om PAPP :P

CIAO!

RSS 2.0