quiz 3

fy fan vad skönt! Stängde precis ned quiz nr 3. Tror det gick bra. Godkänt är det iaf! :D Måste inte alltid ha 100% ju!

Nu ska jag ta på mig ut på en promenad och få lite frisk luft - känns toppen att ha avklarat testet innan klockan 12. Nu återstår bara att veckohandla och arbeta lite med min kurspärm. Om en vecka ska mitt brev vara inne! :P Har inte gjort hälften av vad jag ska... well, well - hinner nog en del under dagen. Tänkte påbörja mitt personliga brev och skriva ned lite...plus göra lite frågor i pärmen.

Förresten, hoppas ni ställt om klockan??? Nu är det vintertid!

Bye


mat för en sjukling

risgrynsgröt med kanel. Mums! En kopp med varmt vatten som har kokats tillsammans med en bit ingefära. bra för förkylningen :) Har suttit och pluggat en stund, 3 kapitel avklarade för andra gången. Kap4 kvar så borde jag palla med morgondagens quiz, hoppas :)

Har äntligen gjort rent vårt fina akvarium (nu är det fint iaf!) - gjorde det direkt imorse så det var avklarat. Är lätt att jag gärna skiter i det... :P Men nu är det gjort! Skönt...

Åkte hem med våra nya vinterfälgar och drog vidare till syrran - fick med mig massor av fint som jag har plockat med här hemma. Lampskärmar på plats, glasprylar uppställda, krukor utbytta - härligt! :)

Nu ska vi fortsätta kvällen med Inception! Snart ännu en helg förbi....tiden går fort när man har...roligt? :P

överlycka!

ja jag känner mig något mer hoppfull nu - efter en mysig promenad i höstsolen, shopping på willys och avslutningsvis en drop-in-tid på zodiac i stan. Så jäkla skönt att få av det slitna och ha ett fräscht hår! Älskart...

Är grymt stold över att jag avstod extrapriset på lösgodis på willys - shoppade granatäpple, clementiner, äpplen, bananer, rågbröd, physalis och lite nötter :D Go me med mitt nyttiga liv! Våga vägra frosseri av godis o chips bara för att det är helg :P Men det är svårt, det kan jag lova! Fick med mig en annan sak, som jag sitter o njuter av nu... JULMUST! Mumma! Light iofs, men avtrubbad aspartam och sukralos-kännare så tycker jag smaken ändå är grym! Det river sådär skönt i halsen :)

Nu förbereder jag kvällens mat - kycklingfilé med potatis o morötter i ugn. Slår aldrig fel o är supergott :D Med en klick matlagningsyoghurt blandad med vitlök så blire perfekt!

Kvällens "godis" blir en smoothie gjord på yoghurt blandad med bär, physalis och lite andra frukter som jag köpt :)

Trevlig kväll!


dags o stanna upp

veckan har varit intensiv... för intensiv för att jag ska palla det tillsammans med en irriterande förkylning. Har mått småkasst hela veckan och väl hemma igårkväll bröt det ut. Vaknade upp i natt med rinnande näsa och förvirrade tankar.
Förkylningen är dock inte det värsta, det är mina tankar... kan inte sluta tänka på allt och inget. Huvudet snurrar konstant och jag har svårt att finna ro...
Men så är det när det är mkt nytt... :P

Har räknat ut 14 resdagar av 20 arbetsdagar... det är mkt, o påfrestande. Därför kände jag för att ta ut lite arbetsförkortning och bara jobba nån timme idag. Nästa vecka är det nya resor, så är väl bäst att ladda upp lite så jag orkar med tempot :)

Nu ska jag ut o ta en promenad och njuta av dagsljuset, bye!

intressant! varför är de smala inte feta?

efter mitt pass på gymmet fastnade jag framför svt2. de visade en brittisk dokumentär från 2008 där olika forskare analyserade varför vissa har tendens att bli tjocka medan andra inte...

Rätt intressant del där en kvinna bl.a. studerade en grupp med barn. Efter en vanlig måltid fick barnen ange hur pass mätta de var - samtliga angav att de var fulla i magen. Efter en stund placerades en tallrik med olika "snacks" vid varje barn. De fick äta precis hur lite eller mycket de ville. Redan då kunde man se att vissa barn automatiskt åt av godiset, medan andra barn helt enkelt ignorerade godiset och fortsatte rita. Jag faller nog lätt in i den kategorin som fortsatte äta!
De menade att redan i tidig ålder så har man ett invant beteende som gör att man fortsätter äta även om man redan är mätt...

De kunde även konstatera att kroppens biologiska inställning är avgörande för hur man kan klara av en större viktminskning. Vissa kroppar är inställda på att vara en viss längd och ha en viss vikt. Om man väljer att gå ned en del av den vikten kommer kroppen arbeta för fullt för att återgå till "normal"-läget även om det kan innebära övervikt. En av sakerna som kroppen gör är att sända hungersignaler tills dess att vikten är uppnådd igen. Även om man hela tiden äter precis det som kroppen, egentligen, behöver...
Deras tips i detta fall var att man ska försöka gå ned lite åt gången för att klara av att hålla den i längden (sunt förnuft!)

En annan intressant grej som dom visade var hur fettcellerna beter sig. Visste du att om en fettcell en gång delar sig så kan man aldrig återgå till färre fettceller - dvs antalet fettceller i kroppen är omöjligt att reducera! Detta gör att eftersom varje fettcell strävar efter att ha fullt med fett hos sig, lagrar kroppen därmed ännu mer fett. Vilket i slutändan innebär, svårare att gå ned i vikt...

Ett stort experiment som de gjorde var att tvinga en grupp med människor att äta ett visst antal kcal varje dag, grymt mycket! i fyra veckor. Personerna vägdes varje vecka och följdes upp. Det som konstaterades var att personer som sedan barnsben alltid varit smala har automatiskt lätt att hålla sin vikt (mindre antal fettceller). Även om den del av gruppen gick upp mkt i vikt så gick alla ned samtliga kilon ganska snabbt när det återgick till sina vanliga rutiner. Dvs. kroppen strävar efter sin inställda normal-mode. Men det som var spännande var att en del lagrade de extra kilona runt magen, en kille gick upp jättemkt men kroppen kompenserade det automatiskt genom att öka muskelmassan och den basala omsättningen (fuskigt!). Två i gruppen klarade inte ens av att äta alla kcal varje dag, detta då deras kroppar automatiskt sänder ut en hormon från magsäcken för att förhindra att kroppen ska gå upp för mycket i vikt.
Det man kan se är att alla kroppar har olika sätt att försöka hindra en onaturlig viktökning - men att vissa personer som inte har det automatiska stoppet när kroppen inte behöver mer, ligger i riskzonen för att bli överviktiga.

Jag kan väl bara konstatera att jag är en sådan person utan automatiskt stopp när kroppen egentligen fått det som behövs... är väl bara o jobba på med att försöka hålla mat-tiderna och reglera mina portioner för att hindra överätandet. Men ibland är det ju bara fint att kunna käka gott och lite godis... hehe :)

Nej, nu ska jag duscha så jag är klar lagom till Bonde sätter igång! Tjing!


ny stad

8:e våningen. utsikt över hm, ja delar av helsingborg. Ny stad att besöka, dock är vädret sunkigt - därmed avstår jag strosandet på stan. Fick min promenad från stationen! jäklar... är inte lätt o hitta när man kommer till ett nytt ställe.
Hade funderingar på att åka över till helsingör men eftersom det blåser småjävlar ute så nae... jag blir ju så lätt sjösjuk! :P
Blir en lugn kväll på rummet - tänker slinka in på gymmet o köra lite bara, sen får det vara. Är fortf rätt risig av min förkylning... Men det lär ge med sig snart :D

Idag är jag förresten riktigt nöjd! Frestelserna har varit många idag och jag har avstått allt! - först färska kanelbullar på frukosten: check, återigen färska kanelbullar på jobbet: check! och smågodis av jobbarkompisen i bilen: check!
För att inte fördärva dagen ska jag snart fylla på energin med en sallad från shoppen. Men först lite jobb och besök på gymmet innan jag slukar dagens sista mat :)

Imorgon får jag äntligen åka hem! Är hemma underbara.... 21:40.... jippie! Hinner bara innanför dörren, duscha o sen slänga mig i sängen för att orka upp på  fredag. Då väntar heldag med afterwork som avslut - trevligt! men lär inte bli långvarigt... :)

ha det fint i höstvädret!

jobb, 5 timmars bilfärd o nu hotell i söder

dagens revision fick utfall - både bra o dåligt. Men så är det! Finns för att vi ska lära oss :)

5 timmars maffig bilfärd till söder och väl på plats i hotellet kände ingen av oss för att ta sig till gymmet. I kombo med en fortf jobbig förkylning. Vaknade av akut hostattack inatt, mådde piss... stannade på ett apotek idag och köpte på mig slemlösande. Får se om det ger effekt, hoppas! Imorgon är det dags för ytterligare en revision, sen ska jag dra vidare för övernattning i Helsingborg... spännande! Ny stad att utforska - om vädret tillåter blir det lätt en promenad runt :) O om förkylningen vill, ett pass på gymmet!
Är snart halva veckan avklarad. Tiden går fort! vilket har fått mig att inse att min satsning för att få koll på min vikt har gått sådär... snacka med Love som jag nu övertalat att hjälpa mig hålla disciplinen. Genom avstämning en morgon i veckan ska han hjälpa mig :) Vi får se om det funkar... är ett helskotta att ha koll när man är ute o reser dock. Inte önskvärt! Menmen, är bara o göra det bästa av situationen... :)

Nu ska jag fortsätta kolla på anna anka och försöka skriva in dagens konsumtion - hotellfrukost är hopplöst! Skönt dock att de hade gröt :D

Bye!



det funkar!

inbillar jag mig i alla fall. :) drack ingefära (kokade en bit alltså...) och idag känns halsen mycket bättre! Inte helt hundra men fasiken på bättringsvägen jmfr med gårdagen. Skönt det vore om jag kunde bli helt frisk på bara nån dag! :D Drack dessutom en vitaminbomb till smoothie igår - havtorn, björnbär u name it! Blandningen var dock inte lika mumma att ha i gröten som att mixa så de där bären får nog hålla sig till o vara ingredienser i mina dunderdrinkar :)

Ska dricka lite mer ingefära under morgonen innan jag åker iväg på tjänsteresa.

Är rikitgt peppad inför den här veckan och håller tummarna för att den går smidigt med alla mina resor och att besöken fyller sitt syfte :)

Trevlig måndag!


ben&jerry

står en burk i frysen o väntar. jäkla karl o vara glass-sugen. det lär slinka ned några skedar i min mun oxå... hehe. Passar bra oxå med tanke på min svullna hals. Sov inge bra inatt. Ont som attans! Men jag klunka i mig vatten kokat tillsammans med ingefära imorse o har tänkt att ta en redig smoothie i kväll med massor av vitaminer. Då borde jag kunna bli hyffsat bra tills imorrn så jag kan åka iväg :P

Gårdagen var iaf lyckad och riktigt trevlig! :) Så jäkla kul o träffa tjejerna, blir ju så sällan! :(

Nu ska jag kolla lite på tv innan jag gör klart det sista på Lean-rapporten.... bye, bye!


highway man o torris!


låten är skön! :)
laddar inför morgonens kibox-pass tillsammans med T - har käkat en skål gröt, ett ägg o en halv grape. inte för mkt men ändå tillräckligt så jag står mig i 75 min hård träning :D

Har märkt att min hy börjar protestera mot den kyla som är ute... bad mamma köpa med omega3-tabletter så jag kan ta hand om min hy. Men sen får jag såklart se till o käka lite bättre. Hittade denna sida - bibeln för bra hud - som jag ska försöka stämma av mot i min veckoplanering.

Trevlig lördag! :D


study on a friday night

halkade mig till jobbet halv 7 imorse. Tog mig underbara 50 min att komma till stämpelklockan. Suck! Tackar för sommardäck i 5 mil med vinterväglag... jippie! Jobbat hårt idag. Hann inte klart allt. Stannade ändå till strax efter 17 innan jag åkte hemåt igen. Något bättre väglag - men fortf lite småläskigt på vissa ställen!

Nu har vi käkat fisk och kollat på Greys. Love fortsätter filmkvällen medan jag sitter vid datorn och komponerar på första rapporten i Lean-kursen. Lagom kul, men hellre ikväll än hela söndagen... :) Ibland får man offra lite tid så saker o ting blir gjorda!

Imorrn ska jag på kibox med T :D Känner mig tillräckligt frisk nu för att gå o är peppad för att svettas lite!

Nu ska jag fortsätta skriva in rubriker o text. Sen får jag nog ge upp o ta en tidigt kväll, nighty!

innovativa förpackningar

möjligheterna är oändliga. om man bara vill :) Det fick vi lära oss på mässan! Jäklar vad grejjer det finns - tassade in på tekniska mässan och häpnade över alla dessa maskiner! gosh...
Men vi höll oss mest till vår pack o emballage-mässa. Den var tillräcklig! Massor av monters, företag, maskiner, självklart en del skit men en hel del imponerande saker.
fick med mig en uppsjö av saker hem - däribland återvinningsbara påsar o en ryggsäck!, en gris, presentförpackningar o ja en hel drös med reklamstuff :D

Kom skönt nog hem tidigt! Eller ja, tidigare än väntat :D Klockan fyra kunde jag klampa in i lägenheten - packa upp direkt och åkte vidare till mamma o pappa. Hämtade den försvarsspray som min mor envisas med att jag ska ha, haha! Men nu står den iaf på köksbordet - men när kommer man för sig att använda den? Eller ja iaf gå med den i handen? Men iofs... bättre än en skalare?!

Drog förbi Willys oxå - handlade på mig allt som behövs inför lördagens girlsnight :) tacos, smarrig bål o SATC-filmerna! Kommer bli skoj :) Nu ska jag bara försöka bli pigg tills dess - har enligt mammas termometer 38 grader men ah, jag ska vila nu så går det nog över :) Fick mig ju en skön sömn på scandic södermalm iofs - sov gött i mitt rum. det var nytt o fräscht, då trivs jag! Sen fick jag mig en blick av en annan del av sthlm som man i vanliga fall kanske inte är i - mysigt!

Men nu är det skönt att vara hemma igen - nästa vecka ska jag ut o resa igen - borta måndag till torsdag kväll. Bara o vänja sig!
Mamma har dessutom bokat B&B strax utanför ullared den 19e november. Syrran o mamma ska komma förbi Jönköping på fredagen och hämta mig när min kurs på Hooks är slut. Fy sjutton vad jag kommer vara död den veckan! Kursen - som är intensiv - är i princip dygnet runt från måndag morgon till fredag eftermiddag. Sen ska man fortsätta nedåt och ge sig in i galenskaparnas Ullared. Men jag tror det blir mysigt ändå - vi kan behöva lite umgängestid plus att det kan vara kul o se vad man kan hitta, men ska försöka o hålla i slantarna! men lite schyssta julklappar o sånt "måste ha" såklart :D blir en kort helg den vecka hur som, men aja, man hinner sova någon annan gång??? :)

Som typ snart, ska ta mig en frukt och titta på ett avsnitt Greys tillsammans med Love :)
Imorgon är det helg! weho!



men...

fasiken då. ont i halsen. bra jobbdag dock. känns som jag börjar komma in i jobbet! vi gjorde dessutom ett bra jobb med lean-arbetet. känns jäkligt skönt!
Skippade core tillsammans med T. Med ont i halsen ville jag inte riskera. Fick bli hemmakväll - kollade på de sista avsnitten av mitt så kallade liv och ska nu packa väskan och sen krypa ned i sängen o läsa lite innan jag tar o sover ut.

Imorgon får man väl se om den där snön dimper ned som de snackar om, galet om den redan ska komma! O surt med tanke på att jag ska åka tåg till sthlm - plz, plz låt det inte bli snökaos!

Natti!

pepp!

första träningen för veckan är avklarad. var supertrött imorse, traskade till bilen strax innan klockan 6. O med ett försök att kunna ha någonting att försvara mig med plockade jag fram, hehe, min potatisskalare! (hade med mig den för att skala mina morötter på jobbet) Kände mig betydligt säkrare, falskt!, och tog mig till jobbet på ett snorhalt väglag med sommardäck...läskigt!

betade av en hel del under dagen plus en del privata grejjer på rasterna, bla. la jag om våra lån! Så jäkla skönt o bli kvitt sånt jag tänkt på ett bra tag :P
Drog hem hyffsat tidigt så jag skulle hinna käka lite yoghurt och ladda om inför Skivstångspasset halv 6. Men ah jag kände mig riktigt trött!
Men efter en timmes flås o pust - 10 min in i passet o jag o T utbyter blickar som skriker, JAG DÖR! - så kände jag mig riktigt pigg! Knäppt vad träning kan göra med en... :P

Har precis käkat smarrig kassler med ananassalsa och ska hoppa in i duschen :) Känns som en bra måndag!

Håller dessutom tummarna för att jag ska fortsätta vara frisk och inte smittas av alla mina kollegor som är hemma eller är på jobbet o snorar... peppar, peppar!

Är bara morgondagen kvar sen drar jag till Sthlm för mässa i dagarna två - vetesjutton vad som väntar men tror på onda fötter, massor av pennor o annan reklam plus förhoppningsvis ett par leverantörer som jag kommer ha kontakt med framöver :D

Nepp, hoppas alla mår lika bra som jag i höstrusket, ciao!

känsla!

känner mig så glad! sitter med hårinpackning och ansiktsmask, knaprar moröttet och klurar lite på de hemuppgifter som jag fick från kursen. :)
Men den verkliga anledningen till att jag mår bra är att jag har träffat både Henrik och T idag!
Henrik och jag tog oss en härlig promenad runt kvarntorpshögen (detta medan Love handlade :D ), efter att ha lämnat av honom åkte jag o Love till valentino i Kumla. avocadosallad för min del såklart, mums!
Väl hemma dressa jag om, koka upp tevatten, tog med mig termosen  och lös-te för att möta upp T :D Vi satte oss i solen och såg ut över slottet samtidigt som vi snackade av oss och sörplade te - härligt!

Efter att ha träffat dem båda känner jag mig jätteinspirerad! :) Tänkte ta till vara på känslan och ägna ett par timmar av kvällen för att läsa några kapitel Lean, läsa jobbets personalpolicy samt påbörja mitt personliga brev till min handledare. Varför inte?

Veckans planerade träning då? Imorgon blire skivstång tillsammans med T o S :D På tisdag är jag kluven - aerobics eller core? O på lördag ska vi försöka få till ett pass KiBox = veckan är räddad!
Får bara hoppas att den eventuella förkylningen som gjort sig påmind försvinner snart :P

Ha en trevlig söndag! :D

lördagspyssel

slocknade totalt igårkväll. Sov som en stock hela natten. Vaknade upp med slem i hals o igenkörd näsa. Kände att kroppen inte skulle palla ett hårt pass KiBox. ringde till T o ställde in, skittråkig kände jag mig! Men, att bli sjuk funkar inte i mitt liv just nu...

Tog en lugn frukost tillsammans med Love, tände lite ljus på bordet och njöt. Åt alldeles för mkt men tur var väl det, tog mig en promenad i det fina vädret och lyckades sysselsätta mig i nästan 3 timmar innan jag kom hem igen. Föll för frestelsen att stanna vid en husvägg när jag rundade oset, njöt av solen och försökte rensa mina tankar. Traskade vidare till Willys på Öster och shoppade mig på mig massor av frukt och grönt. Väl hemma, efter att ha diskat och strukit kläder blev det en supersmarrig smoothie av jordgubbar, kiwi, apelsin, melon, yoghurt och ingefära. Snacka om Cvitaminbomb! :D
Passade dessutom  på att stryka ett par gardiner och byta ut våra mörka, lila vid soffan mot ett par vita och tyngre. Det blev genast ett helt annat intryck - o är ju inga fel med ljusare gardiner när vi går mot mörkare tider?

Nu har jag tänt en massa ljus i lägenheten och ska snart slänga mig i soffan och njuta av kvällen, helgerna går för fort! :(

insikt...

sitter i soffan och är skittrött! Är totalt slut i kroppen efter en 5km-runda - utan att stanna - och dessutom totalt överkörd i sinnet. Så många intryck, så jäkla insiprerad men att bli analyserad samtidigt som man ska socialisera med nya människor tar på krafterna... Denna gång endast en övernattning och två halvdagar. Men att köra konstant från kl 3 till halv 12 för att sedan stiga upp klockan 6, käka frulle och fortsätta fram till 2 är fasiken jobbigare än vad man kan tro! Frukost, lunch o middag är enda icke-övningstid vi har. Resten av våra timmar på herrgården är det full rulle av diskussioner och problemlösning. Galet nog, jag längtar! Ska bli så jäkla kul att åka dit igen :D Då för en hel veckas isolering från omvärlden - har inte ens tid att ringa hem! Iofs kan en vecka utan dator och telefon vara nyttigt...

Jo, syftet med kursen är att få självinsikt och bli medveten om vad jag vill med livet och min karriär plus vad jag behöver och kan göra för att nå dit! Ah! Är dessutom inte alla som får gå det här ledarprogrammet på hela företaget - proud!

Men, nu är det nya tag i fyra veckor innan dess! Har galna resdagar framför mig, enorma arbetsuppgifter och dessutom en drös med hemuppgifter som ska avklaras inför nästa träff. hu! Ingen idé o tänka, bara köra!

Imorgon ska jag med T på kiBox igen - peppad till max och spänd på att få ut ännu mer av passet denna gång :)
Nu ska jag njuta av helgen som är på intåg! Mys o soffan tillsammans med min käresta :D Kram!

fukt!

perfekt tajming! Hämtade ut min premie för tre nummer av Topphälsa - bodybutter, oliv. Perfekt! vem behöver inte fukt nu när kylan närmar sig...?
Tog dessutom spruta nr 2 idag, lite sent men ska vara OK ändå. Sista sprutan är precis innan vi åker till aussie. Sen ska jag vara något mer skyddad mot livmoderhalscancer än tidigare, ja va fasiken - skulle ångra mig grymt om jag snåla ur och sket i att ta vaccinet!

Passade på att ta en runda på stan efter vaccineringen, har ju shopping P - men fick med mig ett underbart serum från Lumene och ett torrschampo. Toppenpris! Då kan man inte avstå... testa serumet nu o det känns underbart i ansiktet! Lätt värt det... :)

Nu ska jag hoppa i säng så jag är utsövd inför morgondagens kurs, är spänd o förväntansfull! Försökte packa väskan förut men det lär väl bli precis innan vi åker - hur vet man vad man ska ha på sig!?

Nepp, får klura på det tills imorrn.... bye! :D

bosu

bollen är rund! Ja nästan... i detta fall är bollen halvrund - o gör det hela jäkligt jobbigt när man ska träna! Men det var inte lika roligt som vanliga core, men jag tror det kommer att kännas imorgon ändå.... :P

har precis hävt i mig ett mål mat - älgfärsbiffar! Mums :D
ska väl ta mig en dusch och sedan vila mig, dagarna är fullspäckade på jobbet - det är mkt som man ska lära sig när man ska ta över en annan persons jobb o ansvar. :P
Planerade in resor o lite annat, fick avboka resan till Link imorgon - mer jobb på hemmaplan istället vilket inte gör så mkt :P Har ju kvar resan till Jönköping på torsdag o fredag...
sen är det ju helg på intåg! Ser fram emot fortsatt fint väder, promenader i skogen(om man vågar?) o kanske lite annat mys :)

Nej, kanske ska kolla på nått avsnitt av mitt så kallade liv innan jag går o lägger mig :D Bye!

Förresten, hoppas det tar slut på överfallen nu i stan!


känslig

för mycket cola och godis är inge bra för mig. Sov kasst i natt, somnade knappt och vaknade igen klockan 3 för att sedan ligga o praktiskt taget sova med ena ögat öppet till klockan ringe kl 6. Ja jag vet, ingen promenad idag. Love försov sig, o lata jag orkade inte väcka honom utan passade på att få "sova" en timme till. O det behövdes nog med tanke på hur seg jag var när jag kom hem idag. Revision på förmiddagen och överlämningar plus lite annat på eftermiddagen - fullt upp hela dagen och mer lär det bli! jag har tidspanik - hur ska jag hinna allt? Känns nästan som att en helg riskerar att åka på lite jobb inom en snart framtid... tiden räcker inte när man ska resa halva veckorna! usch... men kul, ah jag är kluven! Är ingen idé o tänka, bara köra :)

Trots min trötthet gick jag till F&S för ett pass step. O jäklar vilken tur att jag gjorde det - tycker det är jättekul när man fattar stegen och hänger med i alla rörelser. Man hamnar som i en trans och öser på, block efter block. Svetten spruta och väl hemma var det bara o vräka i sig makrill, mackor o yoghurt :D Känner mig nöjd över starten på denna vecka!

Nu ska jag hoppa i säng och försöka få ihop mina timmar, jag känner på mig att jag kommer sova bättre i natt :)


säker?

2 överfall på samma dag, på morgonen... när man kanske minst skulle ana det... själv går jag till tåget varje morgon, antingen 5:30 eller 6:30. Inte en kotte på gatan, knappt någon på stationen ens... läskigt! Vem skulle höra? vem skulle märka...? Tur att jag o T körde järnet i lördags, visst borde vi kunna ge idioten en match?
Vi borde iaf lätt fortsätta gå, kan vara bra o ha ;) Både konditionen o styrkan...


Nu är det iaf söndag och imorgon är det ny jobbvecka :D ser fram emot step-up imorgon o core på tisdag! Vaknade idag med en känsla av att vara överkörd, var längesen jag hade så ont i kroppen! Men på ett skönt sätt såklart... ser fram emot att köra ett pass till på lördag och se om jag mår likadant på söndag. :)
På onsdag är det heldag i linköping som väntar... men på torsdag börjar den riktigt tuffa kursen som jag ska gå på. Två dagar förberedande kurs, för en hel vecka i november. Är fasiken nervös! Kursen går ut på att finna självinsikt, planera sin framtid och välja vilken utveckling man vill ha i sitt liv. Djup kurs! En del klarar inte ens att genomföra kursen, för insiktsfull - det gäller o vara beredd att möta sanningen om sigsjälv... är jag det??? Vet inte....! som sagt, läskigt... Är som sagt nervös...

Men, men - på två dagar ska jag hinna o planera inför kommande vecka - boka hotell i trollhättan och karlskrona plus damma av en drös med uppgifter som är halvfärdiga... suck! Dyker alltid upp nytt :P


morotspasta!

Ett litet tips på en supergod och enkel maträtt, utan kött :) Men jag skippade sockret ;)

400 gram

grovt rivna morötter
100 gram finhackad gul lök
3 klyfta vitlök, pressade
2 msk olivolja
3 dl krossade tomater
2 msk tomatpuré
0.5 st grönsaksbuljongtärning
1 tsk socker
  oregano
  basilika
2 dl lättcreme fraiche
4 port Pasta (70-100 g per port)

Instruktioner

Fräs morötter, lök och vitlök i olja i en stor kastrull. Tillsätt tomater, tomatpuré, buljongtärning, socker, kryddor och cremé fraiche. Låt såsen koka i 15 minuter. Servera med kokt pasta.


9/10-2010

första KiBox-passet idag! Jäklar vad kul det var! 75 min av fullt ös, vi peppa varandra bra jag och T :D Men shit vad jag blev svett, o trött! Men ändå så har jag sedan jag kommit hem hunnit med att hjälpa min käresta med tvätten, gjort rent ugnen och spisen (usch att jag inte gjort det tidigare..) och snart dammsuga plus torka golv. Förstår inte att man kan få så mkt energi av att träna!

Ska bara ha i mig lite mat nu innan jag fortsätter med mitt städande, tänkte även ta bilen hemåt för o hälsa på familjen :) Känns som en alldeles perfekt lördag!


Förresten, biljetterna är betalda o klara - 5 februari drar vi till Aussie o Nya zeeland, plus ett litet snabbstopp i singapore på vägen hem :D Längtar!

sprudlande!

20 pers i ett rum. En ledare. 20 stationer - maskiner, bollar, step-bräda u name it! Efter lite uppvärmning är vi igång. 45 sek på varje station - kör järnet! Svetten sprutar, alla är fokuserade. Kör som galningar... 15 sek paus, över till nästa. 20 stationer i ett svep. 60 sek paus innan vi kör igen. Hårdare denna gång - sista varvet! Vissa, som jag, pustar och flåsar i tysthet. Mitt i allt - hör jag tjejen bakom mig vråla som en galning! Kom av mig totalt... va fan hålls hon med? Låter som att hon... nae - hon är fan galen... Tur att det bara var tre stationer kvar, vet inte hur länge jag skulle ha pallat hennes vrålande i bakgrunden :P

Det var mitt första pass på cirkelgym, blev svettig! Känns redan i kroppen - sen att jag hade träningsvärk från core-passet fortf gjorde ju inte det hela bättre. Men ska man träna så ska man, det var grymt kul i alla fall :D Kände mig så pigg o trött på samma gång när jag gick hem, väl hemma drog jag i mig min smootihe och bestämde mig för att byta sängkläder (gäller o ta tillvara på energin!)
Nu ska jag hoppa in i duschen, men först ska jag bara ta ut fisken ur ugnen som snart borde vara klar :) Luktar mumma! Men den får vänta tills imorgon, är inte hungrig efter min drink...

Jag förresten lite roliga grejjer på gång med jobbet, kanske det löser sig ändå med allt! :D ser äntligen att jag kommer ha rollen som "riktig" projektledare, weho!

Imorgon är det fredag, fy fasiken vad skönt! Ska bara palla o gå upp ännu en morgon för vår morgonpromenad innan helgen o sovmorgonen är här :D


this is where i´ll be in five months!


Australien here we come :D Fy  fan vad skönt!

Firade med o köpa med käk från rosalies - ska krypa ned i soffan och avverka ett avsnitt My so called life för att sedan spänt vänta på Bonde o Greys! Helkväll :)

Ska klämma in o boka in KiBox passet på lördag oxå - kan behövas efter den portion som kommer slinka ned om ett tag, mums!


Core!

idag invigde vi friskis - första passet! :D O det var skitkul! Är båda superpeppade och jag tror det här bådar gott för höstens o vinterns träning. Jag lovar att jag drar med dig T! ;)

Vi börjar veckan med lite enklare träning - core - och hoppas avsluta veckan med ett pass KiBox i 75 min på lördag. haha! Vi kommer dö av utmattning... men det kommer säkert vara kul. Jag lovar att återkomma med svettiga detaljer, hehe...
Själv tänkte jag köra cirkelgym på torsdag för att komplettera veckan med ytterligare lite styrka...

 Känns iaf som det kommer bli en bra träningsvecka :)


feel the love!

är nog så äckligt nöjd idag. varför? Ingen aning... det känns som att jobbet ändå rullar på. Har massor inplanerat till mitten av november - vilket är skitkul! Älskar när det händer saker :) Massor med resor dock, på både gott o ont. Är nog borta 2-3 dagar i veckan nu i 5 veckor framöver - vilket innebär mindre träning. Men det får jag ta igen de dagar jag är hemma - helgen är ju full av tid ;) Plus att det ALLTID går att klämma in en promenad eller ett besök på hotellets gym under kvällen.

Var och aktiverade mitt träningskort idag oxå - men ingen träning, var ju uppe med tuppen tillsammans med Love och gick med stavarna i 50 min.Plus att jag gick fram o tillbaka från tåget - så jag har ju ändå rört på mig :) Imorgon satsar jag på Core tillsammans med T :D Det sak bli kul!

Nu ska jag sörpla i mig te-kopp nummer ett och skriva lite "grejjer"  - får se vad det blir av det ;) Sen ser jag fram emot lite tv-mys. Denna vecka börjar förresten Greys igen - åh så jag längtat! Förra säsongsavslutet var ju inte o leka med :P Får se om dom kan leva upp till förväntningarna, det är i alla fall efterlängtat! Ännu bättre är att bonde börjar igen precis innan, åhhh jag kommer sitta bänkad så mycket jag kan.







Nöjd!

det är nog som då låter: en gång är ingen gång. Sprang därför min andra runda denna vecka - och det kändes toppen! Jag orkade hålla jämn fart hela vägen och med hjälp av min pulsklocka var jag inte helt förstörd när jag "kom i mål" vid rävgångens informationstavla. Då hade jag joggat sedan grusvägen börjar bort mot naturens hus och längs med vattnet vid rävgången och tillbaka. Tom längre än förra gången :D

kanske var det mitt förpepp framför TVn som gjorde grejjen? Såg första avsnittet på "mitt så kallade liv". Tycker galet nog att det är lika bra som jag minns det och ska med glädje se samtliga avsnitt nu under hösten :)

Nu väntar jag på vår tyvärr något sena middag - potatisen kokar, men grytan är klar. Blev en smarrig gryta på grytbitar(älg såklart) blandad med sambal olek och galet nog choklad! Rörde precis i en liten bit 70% choklad och längtar tills vi får sätta oss ned och käka :)

Anledningen till att det drog ut på tiden var att jag satt med min jäkla quiz - men nu är den klar och det känns skönt. men jag vet att jag fick minst ett fel. frågan är hur många poäng som försvann på den frågan... suck!
Well, well... så kan det va!

Nä, nu ska jag byta om så vi kan åka o handla efter käket - ett ont måste men ah så skönt att ha avklartat innan den nya veckan börjar...



träningskort - check!

Japp, sitter en lördagkväll kl 10 och köper ett träningskort på F&S, no turning back now! Men jäklar vad kul det ska bli :D
Nu ska jag lägga mig i sängen med min hårinpackning och läsa klart ytterligare ett kapitel i Lean-boken. Sen kanske jag ska försöka läsa nått annat... typ hur man väljer sin tjänstepension? Fick ett häfte av min kära mor, tydligen BÖR (SKA!) man välja om man vill ha några kronor efter 65. fine... men man fattar ju inget! Får se om jag förstår bättre efter att ha läst häftet...

Annars denna lördag, skön dag på hemmaplan. Hälsa på Henrik innan jag åkte hem - trevligt med lite fika :) Innan det hann jag med att shoppa deo, hårinpackning mm på Rusta, så jäkla bra priser! :)
Tog med mamma runt högen - dock väntade hon nedanför när jag gick uppför trapporna, 427 steg, i ett svep! Stannade inte en enda gång - stolt!
Men jag kommer väl ha träningsvärk imorrn, garanterat!

Nu, back till boken :) Ciao!

lördag morgon

hur svårt ska det vara att ha sovmorgon? Tydligen fungerar det inte så bra när kroppen är van att gå upp kl 5 i vanliga fall... oavsett hur trött man är... Sov iaf till 8 idag, hehe...
Har plockat undan, dammsugit och vattnat mina kära blommor. Klunkat i mig en smoothie och slängt på mig lite make så jag iaf ser vaken ut :P
Men nu när jag sitter här funderar jag på att lägga mig i sängen och "vila" en stund. Kanske kan vara skönt innan jag drar vidare hemåt för att ha en heldag i Kumla-trakten. Min käresta har precis åkt iväg till Karlstad och kommer nog inte hem på ett tag, vad gör man en heldag? Jag vet iaf att jag måste plugga - mer! - och få till minst ett konditionspass under dagen. Närheten till högen och dess backar o trappor känns lockande. Får nog bli det senare :D

Återstår att se vad som blir av eller inte ;) Det jag vet med säkerhet är att jag ska dricka minst 2 koppar till av mitt nyinköpta tee :) Gojibär o havtorn - nyttigt värre och så gott! Är nog lite beroende av mina gröna teer, men aja det kunde vara värre!


RSS 2.0