grey´s anatomy

åh underbara serie att välsigna mina onsdagskvällar! Sista avsnittet (eller avsnitten) grät jag som en gris - blir så berörd och älskar dess enkelhet. Påminner mig något om när jag följde Ally McBeal - även den en enkel serie som fick tårarna att flöda - härligt för kroppen o sinnet! =)

Blir välförtjänt efter att ha ägnat hela eftermiddagen/kvällen åt att packa, städa och köra iväg ett större lass till vindsförrådet vid nya stället. Efter många om och men - lämnade vi stället, jag gående och Love på cykel - vi kom båda dit i bilen, hehe! Slank in på Lucullus o köpte oss varsin dricka och tuttifrutti-tablettask :P Barnsligt men ah så gott!

BTW! Var på ÖB idag, länge sedan jag var där men fann en hel del kap - bla. hinkar med lock (perfa att fylla med akvarievatten inför flytten), spisrengöring Mr Muscle, toarent, VIM, kaustiksoda och toa-block. Fanns massor mer men fick hejda mig för att få plats med allt på cykeln ;) Så jag ska nog dra med mig Love dit efter flytten och fylla på med både det ena och det andra.





btw looking forward to the upcoming weekends! =)

som jag nämnt tusentals gånger - flyttdags i helgen! Ska bli så grymt skönt och kul, dessutom kommer vi få vår nya soffa på lördag, underbart! Ska passa på att köpa en efterlängtad möbel från IKEA oxå när vi ändå har släpet. Kommer att plocka och dona som en tok denna helg - jag kan inte sluta när jag väl börjat, ro får jag när alla lådor är tömda, hehe! Men innan dess ska vi få i allt vi äger o har i lådor = inte så jäkla lätt, vi har nog mer saker än vi trodde. I alla fall saker som kräver fler lådor än vad vi hade räknat med - ska hämta fem ytterligare imorrn och köpa till ett par stycken så man får i allt i lådor och slipper se skiten =P

Helgen efter förväntas allt vara i stort sett klart - fredagen ska spenderas tillsammans med sis och tjejerna, blir nog ett jäkla gallej med både afterwork och ladies night - ser fram emot det! :D Lördagen blir det inflyttningsfest, samla en del, får dock inte plats alla vänner i lägenheten - hehe, och avsluta kvällen med bowling/utgång.

Vet att jag i alla fall kommer sova som en stock på söndagen! =D Men det är de värt - känner att jag behöver en helg som denna för att fira av min prestation och stampa av ett nytt liv i lägenhet nummer 2, sen blir det fullt fokus på jobbet och träningen resten av oktober fram till kanske halloween - då lär det ju hända någonting?
Galet att snacka om första november redan, men månaderna går så jäkla fort att det snart är jul! haha!
Nej, nu ska jag läsa genom Kicks tidning - kanske hitta lite tips o tricks på make inför kommande fester? Sen  blire sova så jag orkar upp 05:20 imorrn! NattiNatti!




and the week goes on

känns bättre o bättre i foten. Bäst för mig att ändå avstå från all jogging minst tre veckor framöver och endast fokusera på att gymma och promenera.
Idag blidde det en lunchpromenad på dryga 2 km och en timmes bröst- och tricepspass på gymmet. Har precis sörplat i mig min drink och känner mig mätt för dagen. Är perfekt att dricka på kvällen efter gymmet - slipper käka nått annat för jag är så mätt och dessutom är det endast det som behövs efter ett pass och inget mer = inte en massa onödigt som det lätt blir annars. Måste deffa lite och då är det perfa med en shake efteråt - kommer nog vänja mig vid smaken oxå - då blir det nog ännu bättre :)

Imorgon blir det bara promenaden på lunchen och sedan städa/packa hela eftermiddagen och kvällen. Inte många dagar kvar och imorrn ska jag dessutom börja parkera bilen på den andra p-platsen istället för den här under. Gäller att jag kommer ihåg o köra dit imorrn efter jobbet :P Plus lämna tillbaka p-nyckeln till Söderbergs, hehe - tankspridda jag får försöka samla mig!
Appropå köra bil - idag var det tamejsjutton nästan minusgrader ute, lite småscary o köra bil på fuktig vägbana med frostvarnaren blinkades i displayen. Men jag tog mig fram, dock är det säkert ännu värre imorrnbitti och lär väl inte bli bättre?! Ska därför ta mig i kragen nästa vecka och köpa mig ett pendlarkort för att inviga mitt nya liv som tågpendlare. Får se hur det går - hehe! Ska iaf bli skönt o slippa köra bil 10 mil om dagen. Blir lite smått less på de...

Tjing!


sviterna dagen efter...

stel som attans. Höfterna låser sig och låren ä stenhårda - mjölksyra pumpar så fort jag går i trapport. Sviterna dagen efter en fysisk prestation. Nöjdheten ligger kvar, känslan av en jäkligt bra prestation ligger som ett moln över mitt huvud. Överväger all smärta. Men vinnarskalle som jag är - till nästa år ska jag klara milen under timman och prestera ännu bättre på nästa lidingö tjejmil. Be There! Häng med och känn pulsen och den underbara feeling att kuta i mål och veta att du klarade det! Varför springa gratis och själv när man kan betala för att prestera och testa sina gränser ;) Hehe!

Sjukis idag - ordinerade vila, ordenligt denna gång! voltaren, kyla och smörja. Får hoppas det hjälper - tror det!

Nu ska jag ta mig ann att plocka i alla mina kläder i flyttlådor, borde plocka ut några plagg som jag vill använda under veckan så jag slipper gå hela veckan med samma =P


att springa lidingö med pajj högerfot

jo visst. Fan, kuta på rätt bra de första 5 km. bra det gick med alla uppförsbackar och köer. Efter 5 km knaka det till i högerfoten och jäklar vad ont det gjorde! Fick stanna till o stretcha foten för att kunna jogga vidare - lite lättare och lite mer försiktigt... gjorde svinont och dessutom började min snygga tejpning halka runt av svett i dojjan = skavsår i hålfoten. AJ! Stanna återigen för att ta av sockan, slita av tejpen och kuta vidare - ännu mer försiktigt... skavsåret var ingen höjdare och min redan onda fot började protestera totalt. Min räddning var när jag såg 2 km skylten. När jag passerade 1 km kutade jag på av ren jävla vilja och tågade förbi en drös med människor och spurtade som en tok genom mållinjen på tiden 1:16:16. Helt OK för stopp både pga fot, skav, köer och dricka. Hade massor mer att ge när jag kom i mål - hade foten pallat hade jag klarat att hålla ett mer jämnare tempo och därmed säkerligen bättre tid.
Men är totalt sett grymt nöjd med min prestation - speciellt med tanke på att jag inte ens kunde gå ordentligt för lite mer än en vecka sedan! Nästa år blir det revansch - med hel fot och en tid under timman! Så är det!

Nu väntar liniment på hela kroppen - sova och återhämtning. Imorgon ny dag med jobb och dessutom besök hos sjukis - tur det! för det gör ondare än någonsin just nu... :( Tjing!

never alone, always alone

sitter och smårapar jordgubbsshake. urk... Tränat idag för första gången på nästan två veckor, puh! Kändes grymt skönt - dessutom suttit på youtube och glott på alla dessa olika metoderna som finns för att tejpa en fot. Spännande, testade en rätt avancerad innan träningen - kändes lite bättre. Men måste till Stadium imorgon för att köpa ännu mer tejp - går åt som attans! Speciellt när man inte kan... :P BTW fredag imorrn, igen! Veckorna går grymt fort...galet!

Lyssna på grymmaste låten - går på repeat i min mp3!



uppvärmning

ska värma upp och starta igång min kropp nu efter 2 och en halv veckas stillasittande - en del besök på gymmet första veckan men förra veckan blev det lugnt tack vare en mindre förkylning. Idag valde jag att sätta igång med att cykla till karslund, ta mig runt knappa 2 km för att sedan ta mig en längre cykeltur hem. Kändes lite i foten men hoppas den kan värmas upp ytterligare för att palla söndagen. Imorgon ska jag på mitt sista besök hos sjukis innan loppet - måtte det funka! Resten av dagarna blir det mindre promenader och en hel del cyklande för att mjuka och få upp flåset lite. Wish me luck... nu ska jag slänga mig i sängen och hålla tummarna för att sömn är det bästa botemedlet...tjing!


beautyspa on a tuesday

underbart, så skönt! Höll på att somna in direkt vid rengöringen - ansiktet fick sig en riktig omgång av rengöring, scrubb, portömning och massage. ah! Är nu härligt mosig i hela ansiktet och känner mig lite småseg efter en timmes kunglig behandling. Låg inpackad under ett stort duntäcke i en superskön fotölj och bara njöt medan hon grejjade med alla möjliga saker. Skönast var helt klart rengöringen och massagen - samt när hon tog bort cremerna med en jättevarm handduk som hon la över hela ansiktet... gudomligt!
Kommer nog att ta detta till en vana, kanske en eller två gånger per år borde man väl kunna unna sig en timmes grundrengöring á 695 kronor? Är man väl ändå värd?

Tar därför emot att sätta igång med någonting speciellt i lägenheten - men tror ändå att jag ska ta tag i o plocka ihop lite prylar i lådor. Ingen träning idag i alla fall utan sparar mig tills imorrn då jag tänkte ta mig en cykeltur på gymmet i knappa timmen bara för att få upp flåset och känna efter lite hur det känns. Tre veckor utan kondition kan ändra mycket på den nivån som jag låg på innan, men jag hoppas att det inte är alltför stor skillnad :) Nedräkning: 5 dagar kvar innan loppet
Foten: Mindre ont, tejpad större delen av dagen. Går åt rätt håll! SKYNDA!


Sept. 21, 2009

fan det blåser ute, är småkyligt - och alldeles perfekt läge att nyttja min nya jacka =) Efter ett ganska så obehagligt återbesök hos sjukis drog jag direkt till behrns för att möta upp Love. Kom därifrån med nästan 5 kilo pulver som ska göra min träning till det bättre. Vi får väl se - tror det kan funka och är i stort behov av snabb återhämtning när vi kör styrka varje dag. Blir lätt att man käkar lite för mkt när man kommer hem på kvällen - då är det perfekt med en shake direkt efter passet och kanske nått ägg lr så innan läggdags.
Får hoppas det hjälper mig att komma igång igen efter mina problem - just denna vecka ska jag dock ligga lågt när det gäller gymmet och hoppas på att känna mig helt frisk innan helgen. Är fortf småsnorig och trötter...vill inte riskera och bli dyngsjuk på köpet! Hinner träna nästa vecka ;)

Nu ska jag återgå till tvn och slappa - tog en cykeltur förut men jäklar! Höll på att blåsa bort jue... :P Äkta höstis!


sunday roast and autumn soup

jupp - till skillnad från gårdagen har jag idag spenderat större delen i lägenheten. Satte direkt igång med att tillreda steken - undertiden den gjorde sig iordning i grytan passade jag på att återigen tvätta fönstrena i vardagsrummet. Men denna gång mellan glasen - så nu är de skinande rena! =)
Love fick ett ryck och bokade biljetter till Flickan som lekte med elden. Tyvärr måste jag säga - för oss som läst boken - att filmen var en besvikelse. Händer en hel del men inte alls så som man förväntat sig om man plöjt böckerna...

Vrålhungriga lämnade vi bion vid fem och jag satte direkt igång med att tillreda trattis-soppan. Tog grym tid och magen kurrade massor! Men tillslut fick vi sörpla i oss den och skulle smälta maten med en runda - jag på cykel och Love på rullis - men möttes av världens störtskur! Så nu är vi äntligen hemma, blöta och trötta - redo att avverka ytterligare en film ikväll innan vi knyter oss för natten =)

Förresten: Svärmor drar på efterlängtad utlandstrip imorgonbitti - unnar henne detta och hoppas hon får det toppen! Men det får mig osökt att tänka på mig själv - att åka bort nu är inte vad jag vill, händer ju massor här hemma som man ser fram emot! Tycker denna höst har och kommer att gå - as fort! Med en drös roliga events som dyker upp - likaså känner jag ett behov av att närvara på jobbet dygnet runt och slutföra mina uppdrag som de flesta av dem är på sluttappen och i behov av finslipning :) Så, utlandet can wait - nu är det hemmaplan som gäller! Kommande vecka har följande highlights: måndag: sjukis -again! Hoppas på ytterligare underverk! Tisdag: Kerstin Rapps - ansiktsbehandling, Torsdag och Fredag: Utbildning ledd av moi på jobbet, Söndag: Lidingöloppet - 1 mil ska avklaras, gående eller joggande. Klarat ska jag! =D

Tjing!


skogsmulle

ja jävlar. Nyttjat dagens sol fullt ut. Käkade mysig frulle tillsammans med Love imorse innan jag drog vidare mot Kumla. Hämta upp Henrik för färd till hemlig ort ;) resultatet blev en hink full med trattisar - mumma! Avslutade allt med käk på Valentino (igen...) - tog dock sallad denna gång, älskar deras avokadosallad! Om man föredrar Örebro finns det en likvärdig pizzeria som kallas CiaoCiao med exakt samma koncept.

Väl hemma hos mamma blev det till o rensa hela högen med svamp - suck! Men det var gött i den varma solen så det gjorde inget =D Passade även på att göra sista försöket med att fylla på blåbär i frysen - fick 6 halvfulla påsar med blåbär totalt - och jäklar vad jag fick rensa! *pust* nackdelen när man plockar nått i skogen - men det gick grymt fort att plocka bumlingarna som nu är precis på gränsen till att ramla av och på de flesta buskarna är alla löv borta = perfekt för bärplockaren!

Kom hem rätt sent till lägenheten - fingrarna är ljusblå/lila, ryggen stel efter allt böjande, men foten känns MYCKET bättre. YES! Tror den tyckte om allt trampande i mossa och snår - lagom mjukt och ändå lite belastning. Håller tummarna på en fortsatt förbättring då det imorgon är exakt 1 vecka kvar till Lidingö - dah!

Imorgon hoppas jag på minst lika mycket sol - ska passa på att göra en söndagsstek (måste rensa frysen!) och trolla ihop en gudomlig trattis-soppa som min mamma gjorde för länge sedan. Sen blir det nog att fylla några lådor och tvätta fönstrena i sovrummet. Såg till mitt missnöjje att jag även kommer att behöva öppna upp fönstrena i vardagsrummet - något jag struntade i när jag hade problem att öppna dom... men med solen skinande rätt in i rummet så ser jag att det behövs - skit! =(

fredagssysslor

återbesök hos sjukis: chaise vad ont det gjorde idag. Nålarna bara ilade genom kroppen och foten blev helspänd. Obehagligt! Men allt för att bli bra, eller bättre kanske :)
Dumpa cykeln väl hemma efter min behandling och drog rätt upp på stan för att handla lite på ica, hämta ut mina kläder =) och shoppa tejp på apoteket.

Kläderna hade jag ju lite förhoppningar på: jackan som jag beställde provade jag på marieberg efter att jag lagt ordern. Blev då riktigt tveksam men hann inte att ta bort jackan. Men nu, väl hemma, så ja jag tror jag gillar den skarpt! Den är mysig, ståkrage, varm och ser rätt fräck ut - Me like! Sen att jag hade rabatt på den och betala lite mer än 300 spänn för den är ett stort plus!
Tröjan: trodde jag skulle bli klockren - men när jag trädde på mig den så tror jag nog att den faktiskt är något stor (?) M brukar alltid passa när det gäller tröjor. Tror en S får bli denna gång och returen går iväg imorrn - vill inte gå miste om att få den tröjan för 149 spänn när den i vanliga fall kostar 299 :P

Nu har vi precis käkat vegetarisk lasagne, Love lyssnar på ljudbok(tredje Stieg Larsson-boken) och jag har rivit ned gardinerna. Tror impulsen kommer resultera i tvätt av fönster (istället för imorrn när det ska bli kanonväder!) sen kanske jag tar mig en mindre tur med cykeln bara för att få röra på mig - men vetesjutton, är fortf grymt trött så kanske blir o bara låta känslan passera - ska ut i morrn till Mamma och plocka blåbär samt passa på att tvätta lite gardiner. Kanske blir en trip med Henrik oxå ut i skogen o plocka svamp - får se :)
Nej, nu ska jag fortsätta med mina härliga fredagsysslor! Tjing!

däcka en torsdag...?

Sov som en stock hemma hos mamma - kände inte för att gå upp! Släpa mig iväg och kom fram till Sthlm vid 9 - hann i alla fall dit i tid :) Flydde dock illa kvickt efter eftermiddagsfikat - var såå grymt trött. Märktes när jag kört halvvägs - ögonen var grusiga och sömnen var nära. Ingen hit när man kör bil... Kom i alla fall hem efter ordning och var smågrinig - slängde mig i sängen och däckade kl 5. Vakna som ett yrväder efter 7 och fatta knappt vart jag var...hehe. Skönt att sova ut - har känt mig hängig och snuvig ett tag och tror lite sömn kan göra lite gott... *zzz*
BTW - ingen bättring gällande foten, imorgon återbesök hos sjukgymnasten - håller tummarna för lite nålar och underverk!
Nu har nästan alla hört av sig inför inflyttningsfesten =) Tror vi kommer maxa lägenheten! Lite roligt - typ 10-tal killar och max 1-2 tjejer och plus mig. Men jag får ha min tjejkväll fredagen innan - då blire Ladies Night med sis & CO - dom är ju galna så det kan nog bli toppen!
Nu är det återigen helg och det känns underbart! Hoppas på kanonväder, blåbärsplockning och massa gjort gällande lägenheten =) Tjing!

eftertraktad...?

kom iväg i bra tid imorse. Haft en bra dag i Linköping och fick ett ganska roligt besked - eller ett konstaterande rättare sagt :)
Innan jag gick på semestern i somras så sutta jag iväg en hastigt skriven ansökan på en tjänst som låg ute - fortf inom samma koncern men på annan avdelning. Tjänsten var så intressant skriven att jag sökte den trots vetskapen om att jag inte var kvalificerad... Idag mötte jag chefen för den avdelningen och han var riktigt intresserad av att kanske få mig att börja på hans avdelning - den tjänsten jag sökt kunde jag dessvärre se mig om i skyarna efter, men han tyckte det var toppen att jag sökte ändå - det visar på vilja! =) Han frågade till och med om jag var intresserad av att flytta till Stockholm om jag fick tjänst där - thihi! Så oavsett icke löfte om tjänst så kändes det ändå grymt när jag åkte därifrån - med vetskapen om att jag ändå var intressant för någon annan avdelning - en avdelning där jag kan få stora möjligheter att utvecklas när det gäller projekt. VORE GULD!
Åkte hem från Linköping med ett leende på mina läppar och dunsade direkt hem till min mamma som är själv denna vecka pga den traditionella älgjakten. Sover här i natt och drar sedan vidare mot stockholm imorgonbitti.
Nu ska jag parkera mig framför tvn och IDOL innan jag duschar och dressar om för sömn - behöver all vila för att bli helt frisk och palla kommande helgs utmaning :P Ciao!

så jäkla typiskt! Men jag är lite fräck oxå... ;)

kom hem från jobbet idag (en förövrigt bra dag med bra kredd, men seg i huvudet och ont i halsen(?) ) och ser att det kommit erbjudande från Lindex - 30%! på valfritt underklädesplagg. WTF! Jag som köpte TVÅ BH:ar igår... irriterande, men bestämde mig för att vara så pass fräck att gå till Lindex och fråga om jag kunde få rabatten ändå - och ja visst! Gött! Tjäna in nästan 60 spänn på att vara snåljåp - hade det varit vanliga jag så hade jag nog inte vågat...hehe

Var dessutom ytterligare en drive till mitt stammisställe - APOTEKET - tycker jag ränner där ständigt. Köpte halstabletter, näsdroppar och ännu en burk tigerbalsam till min fot. Laddad till max! Är fortf helt inställd på att avklara lidingö...
dessvärre verkar allt gå emot mig då jag idag känt mig trött, varm och smått ont i halsen - avstod från träningen och ska lägga mig i sängen och vila - lika bäst... vill inte bli sjuk oxå...suck...


patrick swayze är död

fasiken, hatar cancern som behagar att ta liv som om det vore att palla äpplen. Nu kände ju jag inte Patrick men kopplar detta till andra i min närhet som av någon konstig anledning drabbats av cancer...
Hemskt och tragiskt - jag hoppas att alla jag älskar aldrig behöver uppleva sjukdomen...

http://www.expressen.tv/noje/1.1706956/filmstjarnan-patrick-swayze-har-avliditm in

Men han gjorde i alla fall en riktigt grym insats i Ghost och Dirty Dancing... många tårar till dessa filmer!

self control

är riktigt besviken på migsjälv. Kan ju fråga sig om jag har någon självkontroll? Just nu vetesjutton - har frossat som en tok alldeles för många dagar denna månad - är nog varje dag... och träningen är det ju si o så med. Fan, om jag inte köpte en massa godis o annat onyttigt så skulle jag ju spara en massa pengar! Varför är jag inte bara snål och låter bli att svulla...?
Så från och med idag ska jag inte äta godis eller onyttigt förutom en dag i veckan - lördag. Om jag nu känner för att äta nått onyttigt - annars ska jag fasiken låta bli! Så nu har jag skrivit det, då kan jag inte göra annat - dumma är ju att jag vet att jag var såååå nära att nå min målvikt förra månaden - hur kunde jag låta allt det gå åt skogen bara sådär? Vet inte vad som hänt... men får fasiken ta mig i kragen nu! Vet ju att det funkar om jag bara anstränger mig!

Har dessutom precis investerat i två ursnygga bh:ar från Lindex som jag gärna vill känna mig mer bekväm i (för de var grymt snygga!) Den enda är en svart balkonette - sitter perfekt! Den andra är svart den med - men korsad i ryggen och går upp med spetts en bit från ryggen mellan skulderbladen - grymt snyggt o ha under ett linne! Inte ofta heller som jag hittar några som passar - många gånger har inte Lindex större än C eller till och med B (knäppgökar!) Men idag hade jag tur =D Hitta även en massa kläder på både MQ och VeroModa men nepp - där dök snåljåpen upp, skönt var väl det!

Målet är att i alla fall till inflyttningsfesten gå åt rätt håll igen med vikten - så nu ska jag köra stenhårt med mat och träning (så gott det går gällande träningen). Nu är det upp till bevis ELIN! Jag återkommer om resultat varje måndag! Nu ska jag slänga mig i sängen så jag undviker att stoppa i mig nått mer onyttigt idag :P TJING!


punka?

ja lite punkterad är jag nog - både till hoppet och kroppsligt... Var sk. hälsporre (som förövrigt inte alls bara innebär hälen!) och med de odds som är på att jag ska bli helt frisk till nästa helg är sååå minimala - men jag SKA klara skiten! Så är det med det... Testar därför akupunktur - fick mina första nålar idag och hua vad det kändes! Men jag innbillar mig en förbättring? Hinner med tre omgångar innan loppet - hoppas de gör sitt! Håller båda tummarna nu... annars blir jag riktigt ledsen i ögat om detta inte går vägen - faktiskt... =/
Dessvärre har jag förbrukat min dos av voltaren nu - eftersom det uppstått nässelutslag på min hals vågar jag inte överskrida tiden ännu mer... Och förlitar mig nu endast på smörj, kyla och nålar - jeah!



wax on wax of

för att vara helt ärlig - har jag aldrig testat mig på att ta bort min kroppsbehåring på detta vis. Rakhyveln har fungerat alldeles utmärkt och att utsätta mig för smärta har inte direkt tilltalat mig ... Men tanken föll mig när jag såg på mina - öhm - inte omhändertagna ben (känns inte alltid lockande att raka benen varje gång jag duschar - o inte heller att få stubb två dagar senare... ) och tänkte, det borde finnas något enklare sätt! Så jag köpte mig ett paket på Maxi idag och testade på upplevelsen i vårt badrum. Jäklar vad det stramade! Men det gick rätt fort och benen blev helt OK - med undantag för några små missar (övning kanske ger bättre resultat!) Så nu har jag silkeslena ben =D Väl uppskattat av både mig och min käresta, hehe!

annars har söndagen varit riktigt underbar - sov grymt länge, sol hela förmiddagen, tog oss ann akvariet och dessutom avverkat två filmer. Filmen Monsters VS Aliens var riktigt bra! :D Har även lyckats svulla även denna dag och numer ligger det en tom låda av carte´dor-glass som vi delat broderligt på! :P
O ja just, vi hann med en runda på gymmet oxå - så dagen har väl varit så pass bra den kan vara. Ser så fram emot de kommande helgerna och hoppas allt runtomkring kommer att lösa sig...

Nej, nu ska jag krypa ned i sängen! Imorgon stundar ett efterlängtat besök hos sjukgymnasten - håller tummarna! TJING!



haha jag är galen!

klicka nyss hem en drös med kläder från H&M:

jacka, linne, cardigan - knäppgök!

och ett par overknee från Ellos. Shit... 

sitter dessutom och peppar, jäklar vad festsugen jag blev nu - får dock hålla mig i tre helger till sen blire inflyttningsfest =) Då jäklar! Har redan funderingar på klädval - köpte ju en grym kjol (jag som aldrig använder kjol!) från H&M - med tyll o grejjer, funderar skarpt på den och den midjekorta tröjan som jag köpte nu och kanske linnet... återstår att se. Tror det blir grymt ihop med mina klackar! =D Men allt beror på självförtroendet, thehe...

home is where your heart is

tog som sagt cykeln förut och till ljudet av muse och the sounds tog jag mig runt rynningeviken och fram till norr. När jag kom till vår nya lägenhet spelades the sounds - home is where your heart is och jag bara kände att jo fan! Här kommer vi också att trivas =) Norr är rätt mysigt ändå - på sitt sätt och jag känner att det kan vara nyttigt med nya omgivningar.
 Känner bara att jag är sååå glad över att vi flyttade in till Örebro förra året - var nog det bästa mest avgörande beslutet som vi gjort tillsammans hittills. Trivs toppen och förstår nu varför Kumla inte kändes tillräckligt för att vi skulle må bra - städerna är ju som natt och dag, men tror ändå att kanske gränsen mellan kumla örebro kommer att bli vår slutdestination i framtiden om man tänker hus och barn... men man vet aldrig. Ett hus på söder eller Öster i Örebro vore ju inte helt fel det heller =)
Nu ska vi försöka mysa ned oss framför tvn - utan soffa - och mula lite mer godis. Tjing!

soffa beställd! Gosh!

kommer dimpa ned lagom tills vi flyttat. Härligt! Har dock lite ångest - what if den inte passar??? men som Love sa, vi får väl tänka att den ska passa även i nästa boende som kommer bli ganska snart efter denna - sååå OK den är snygg och den kommer passa in ändå :) Är en hörnsoffa med öppet slut och en divan i andra änden - längtar så efter att få krypa ned i denna soffa - eller ja en soffa överhuvudtaget, för nu diggar jag inte konceptet att sitta på kökstol framför tvn och glo... =/

Har gjort en repa i gamla hemorten kumla idag - frossa pizza på valentino, lämnade grejjer hos mina päron och shoppade godis på maxi. Lagom upphetsande alltså - hade dock beslutsångest gällande en billigare parfym som jag sniffat på men som jag hastigt beslutade att avstå då jag kände att det inte var så tilltalande att stanna i affären längre. Menmen what to do, it´s a smal world och man kan ju inte undvika allt o alla. Dessutom känns det egentligen lite overkill men har faktiskt ingen lust o se eller träffa människan och så är det med det...

Galet är att helgen snart är över igen - lördag och alltså snart söndag. Gör ju ingenting egentligen men känns galet! Nästa vecka kommer gå sjukt fort - jobbar hemma måndag, arboga tisdag, linköping onsdag,  kungsängen torsdag och arboga fredag. Veckan är gjord! Sen återstår bara en helg till o sen är det flytt - som sagt, tiden går sjukt fort! Ibland önskar man att den gick att bromsa in något så man hann njuta... :P

Nej, nu ska jag sätta i mp3 spelaren i öronen och hoppa på cykeln - tar mig en runda ut mot naturens hus o mot norr tror jag. Skönt att komma ut - är ju inte bra i foten ännu och kan tyvärr inte gå långt... =(

slår aldrig fel!

traditionella veckan. Börjas onsdag och brukar dyka upp framåt helgen. Att kroppen känner det på sig slår aldrig fel! Vaknade som ett yrväder vid nio och gick direkt till badrummet - jo men se på fan, precis som jag trodde. Men att man lyckas pricka in detta - till 99% - när man är på toaletten? Är inte det rätt grymt ändå :P

Så efter detta var det svårt att blunda om - ska ist ta mig en skön dusch och linda in min kära fot i ett kylpaket innan jag hugger in på frukosten. Igår fick jag ett ryck halv tio och bestämde mig för att bomba vår ugn med tillhörande plåtar - suck! Hur skitigt kan det bli på knappt ett år i en bostad? Jag har väl inte varit världsbäst när det gäller att hålla efter i ugnen, vilket straffar sig nu. Jävlar vad jag gnodde! En del försvann men måste nog göra samma procedur ett par ggr till innan vi flyttar... =(

Så idag fortsätter det i städandets tecken - ska rensa ut vindsförrådet, åka hem till mamma med balkongens blommor och krukor (blommor som numer är rishögar efter en tids misshandel av torka och kyla... ), kolla på och förhoppningsvis beställa en soffa så vi har nått att sitta på när vi flyttat =) O så plus en massa annat! Tänkte ta mig ann badrummet denna helg och rensa avlopp, storstäda duschen och kaklet (gjorde det för inte sååå länge sen skönt nog) och även nyttja det ändå schyssta vädret genom att tvätta alla fönster. Det borde man inte behöva göra om innan vi flyttar...(?)

Nej, nu kurrar magen! =D Hoppas på en skön helg med mycket gjort och massor av fint väder! Ciao!

check!

veckan avklarad - check! Äntligen bredbandet uppsagt, adressändring på gång till alla olika företag, flyttlådor på golvet och en tid bokad hos sjukgymnasten på måndag. Puh...
har verkligen haft ångest över min skada som jag lyckats få... fan att jag skulle vara så klantig, men ja man vet ju inte innan vad som kommer att hända. Men detta grämmer mig oerhört - många kan tycka  - what? Är ju bara o vila, jo visst hade det varit i vanliga fall så hade jag inte haft loppet inom knappt två veckor och en tjejklassiker som går i stöpet om jag inte genomför detta lopp. Allt visserligen inte förgäves men jag är inte så sugen på att göra om ALLA lopp... så kul var det inte att simma. Dessutom är jag sur för att jag mådde så bra, och var såååå nöjd över min prestation i spåret förra veckan. Jag LOG varje gång jag kom i mål... nu sitter jag här o kan knappt gå - med följder som kan innebära inge jogg, inget lopp... nåväl - ska fortsätta behandla med voltaren, liniment, ipren-gel och kylklamp runt foten så får jag hoppas det blivit lite bättre eller att sjukgymnasten kan ge mig en spruta så jag blir bra igen... :P

nepp, nu är det fredag - då ska man vara glad! snart ska vi käka, sen blire gymmet och ja lite mys framför tvn, orkar ju inte ta mig någonstans! Tjing!

abstinens!

jag har träningsabstinens! gah! nu ska jag kravla mig iväg till gymmet - hellre skulle jag vilja avnjuta ett par km i ett spår med solen i ansiktet...suck!


ja hjälp

fick ju ryck förra veckan. avverkade 1,9 mil totalt i joggingspåret. Tji fick jag. Ont i ena foten som attans... vila och ingen större ansträgning nu tills smärtan gett sig. SKIT OXÅ! typiskt när man väl kommit igång. Ska ändå halta mig bort till gymmet denna veckan och ge kroppen vad den tål - ska inte låta allt fallera totalt pga den där jäkla foten...gr!

Sitter och spanar över vad som behöver göras innan vi flyttar... suck! Är en hel del...

* Adressändring såklart
* Säga upp elavtalet
* Teckna nytt elavtal
* Nytt bredband
* Meddela adressändring till de företag som inte omfattas av vanliga ändringen...
* Grovstäda
* Rensa - både kläder, skor, jackor och prylar!
* Plocka ur vindsförrådet

Ja det finns att göra... ehh!

Men nu ska jag hasa mig iväg till gymmet och få det avklarat :D Tjing!

ego time!

Fy FAN VAD JA ÄR BRA! :D Klarade igår Karslunds 10 km på 1:15. Jävligt bra med tanke på att de första 1,6 km tog 15 min - gick olidligt tungt! puh! Samt att det efter 6 km var lerigt och blött en lång bit vilket tvingade mig att gå och hoppa fram och tillbaka för att undvika plurr!
Känns som den psykiska spärren är hävd och att jag nu kan se fram emot att klara 1 mil minst i gång i veckan fram till Lidingö. Bättre förberedd än jag någonsin kunnat ana! :)

Mitt nya mål blir härmed att innan nyår klara 1 mil på max 60 min. Får se - tror det kan vara ett tuff mål men vad ska man med mål till om man inte måste pressa sig...? Wish me luck!



Idag gjorde min prestation sig märkbar - stel i ben och har lite ont i ena foten. Men inget som inte går över :) Blev ändå gym som planerat och vi körde trotts träningsvärken både ben och biceps.
Nu har vi precis käkat lite mat och Love är ute och återupplever sin ungdom - alltså han är ute och skatar. Ja herregud, men likabra o låta honom hållas så han blir nöjd. tror det bara är bra för honom att ha en hobby - ännu bättre är ju att han kommer dela den med lite andra gamla kompisar från högstadiet. Sen får vi ju  se hur länge det håller i sig :D


halvbra

start på dagen. Vaknade fortfarande dyngtrött kl 10 imorse. Sovit som en gris hela natten - underbart! Hävde mig upp för lite frukost tillsammans med Love innan vi startade vår tvättid. Hatart! Suck, mamma kom in till oss strax därefter och jag följde med henne runt på stan - spenderade onödig tid på att leta efter ett ATG ombud inne i stan och väl hemma igen skulle vi gå. Blev stressigt och jobbigt, med stundande "skit"-vecka är jag inte den bästa på dessa situationer. Men iväg kom vi och halvvägs möttes vi av regn...suck. Som om det kunde bli bättre? :P
Nåväl, lugnade ned mig efter ett tag och fick äntligen hem vår lilla pärla som numer glänser över alla andra bilar nere i garaget :D Stannade till på Maxi i Kumla och shoppade lite käk för kvällen - blir kyckling, tzatsiki och sallad.
Just det, igår beställde jag hem ett nytt överkast från Ellos - har spanat på det länge och offrade mina 50% på den. Kunde likväl köpt skor eller annat men ah nu blev ju prislappen endast 340 spänn för ett riktigt överkast till dubbelsäng - värt!

Nu ska jag byta om och snart dra iväg till spåret för att få ihop mina 45 min jogging denna helg - fundersam till om man ska våga sig på milen i karslund....?  :D Återstår o se! Hej så länge!

friday night

ja shit! Landade med tåget 17:05 på centralen. Love plocka upp mig direkt och vi drog vidare för att dumpa bilen för lite uppfräschning :) Åkte med mamma och pappa tillbaka till stan - bara in och lämna mina jobbgrejjer för att sedan dra till Saigon. Vi avnjöt varsin rätt där och uppdaterade varann på dagen/veckan - älskar att vi kan vara så enkla med varandra! Han är ju min käresta såklart, men även min bästa vän... *puss*

Väl hemma igen fick jag ett ryck. Kladda ihop glass som står i frysen och stelnar. Drog fram damsugaren och rensade hela sovrummet - sängkläder ut, täcken i tvätten och madrasser dammsugna. Jäklar vad snusk det blir under bäddmadrassen om man inte håller efter där - så ett tips, dammsug både bäddmadrass och resårbotten med jämna mellanrum!
Torkat alla lister och nu även golvet med vatten och såpa för hand - puh! Det funkar inte med golvmopp på parkett... blir inge bra. Så drar därför av ytorna med trasa på det gamla hederliga viset. Anledningen till detta frenetiska städandet är ju den kommande flytten. typ 4 veckor kvar innan vi lämnar stället - snyft - men jag är säker på att vi kommer få det toppen där också.
Love har stora planer på vilken soffa vi ska införskaffa direkt - han är riktigt inne på en divansoffa från CHILLI med ljust tyg. Fräscht och jaaa varför inte? Vi har ju inte direkt några ungar än som kommer att kladda överallt :P
Lite andra saker som jag kommer köpa så fort vi flyttat är följande:

  • Vit hylla från IKEA som kommer skilja av kök från vardagsrum. I den ska vi ställa lite pärmar och annat plus ha datorn där när den inte används.
  • IKEAs smarta lösning på tvätt: en svart, vit och färgad tvättkorg som ska stå i badrummet
  • Nyckelskåp
  • Garderobsinredning till klädkammaren: skohylla (ELLOS), stor spegel, spotlights i tak och över garderoberna.
  • Måla hallen vit eller tapetsera
  • Ny lampa till badrummet så man ser sig själv i spegeln - önskan vore även ytterligare en badrumsmöbel men det får kanske vänta... :P
  • Överkast från Ellos

I och med det lite mer begränsade utrymmet i lägenheten tvingas vi ju vara mer effektiva vad gäller förvaring och annat vilket jag tycker är toppen! Ska bara köpa lite grejjer så vi kan lösa det på ett smart sätt :D (ÄLSKAR ATT DONA O GREJJA, hehe!)

Nej, nu ska jag kolla om täckena är klara i tvättstugan och sedan bädda rent. Underbart mysigt att krypa ned i nya sängkläder :)
Imorgon stundar dock ytterligare tvätt (idag var bara en ren impuls) Då blire att ta bort hela tvätthögen i klädkammaren - skönt men usch så tråkigt att passa på... *zzz*
Funderar skarpt på en runda på stan därimellan - är även i stort behov av ny mobil då jag får tuppjuck på min nuvarande som jag inte hör ett skit i... suck! Blir nog att köpa bästa billiga på elgiganten och gilla läget ett tag...*hm*
God natt! Tjing!


sms och köra bil.... dålig kombination



usch, jag får flashbacks till vår olycka för ett par år sedan.... paniken är så äkta...

obs, över 18 rekommenderas för att se detta klipp - likaså en varning för vissa starka scener...

bör tilläggas att filmen endast är en rekonstruktion och iscensatt av den walesiska polisen i England som skrämselpopaganda till ungdomar... Jag tycker den fyller sitt syfte - i alla fall för en person som upplevt en bilolycka innan.

sviterna dagen efter...

stel i kroppen. Vaderna är sekunder från kramp och tröttheten i benen är ett faktum. Men ah nöjdheten med min prestation kvarstår!
Idag blev det en timmes gym - orkade inte alla maskiner o övningar. Kom hem kl 18 efter en lång dag på Muskö och hann bara byta om innan vi drog vidare till gymmet. Så nu har jag fyllt på energiförrådet och ska ta mig en välförtjänt dusch innan jag nog stupar rätt i säng... Grymt trött! Vaknade från och till hela natten och väl kl 5 var det bara att stiga upp... *zzz* zombie!

Imorgon är det i alla fall fredag och helg, gött! Drar vid samma tid som idag men kommer hem vid 5 så det är inte så sent :) Men tror att jag med all säkerhet somna in innan klockan slår 22 imorrn... aja spelar roll! :P


9 km!

jag klarat! Ja fy sjutton - vet inte vad som är bäst: att jag klarade 9 km eller att jag tog mig runt 3 varv utan att dö av ångest (hatar att jogga varv efter varv...) Tror detta var en brytpunkt för mig att både jogga längre än tidigare och samtidigt pressa mig till att köra ett varv till trots uttråkheten. STORT GRATTIS TILL MIG! Jag log de sista 400 m bara för jag var sååå nöjd!

Nu värker hela min kropp och jag ska slänga mig i säng illa kvickt för att få tillräcklig sömn att kunna gå upp imorgon kl 5.... *zzz*

En annan sak:

Har precis skällt på min mor. Blir så trött och tycker grymt synd om henne... Hon lovade att göra en sak åt mig idag (precis som hon gjort till förrgår men inte hann...) Och trots att hon skulle komma hem tidigare idag så har hon hållt på i ett sen hon kom hem. Städa, plocka, tvätt, laga mat, skjutsa min bror, göra läxor med min bror, hämta min bror och sedan få honom i säng... Hm vart är min far? Ska man ha så fullt upp att man inte hinner sätta sig ned en enda gång på en hel eftermiddag??? Är det så man vill ha det... inte strävar jag mot en sådan vardag - då skjuter jag migsjälv... dessvärre kanske man kan likställa min eftermiddag med att det är fullt upp men de flesta sakerna som jag gör är för min egen skull. Inte för att hålla ordning på hemmet och serva resten - vi hjälps ju åt! O städa - visst de har katter, men varför ska det vara hon som tar fram dammsugaren varje eftermiddag och dammsuger hela undervåningen för att det ska vara drägligt??? Likaså ska de invänta henne varje dag för att få mat på bordet? för så är det idag och jag tycker SÅ synd om min mamma - tyvärr yttrade det sig så att jag skällde på henne istället för att jag blev så irriterad över att hon återigen inte hunnit med det jag bad henne om... En sak som jag ångrar just nu - men jag vet, tack vare alla de gånger jag påpekat detta - att det inte kommer att ändras. Men ah jag älskar min familj, dock önskar jag att de inte väljer att stressa ihjäl sig i förtid... puss!



till alla er:

- som inte vet att två filer innebär att man kan köra i båda...

- som inte fattat att efter gul blire grönt. Lägg i växeln redan då!

- som tror att cyklister har företräde och är odödliga - snart kommer jag ovilligt få bevisa att ni inte är det...

- som kör i 65 på 70. Rödljusen är anpassade efter att man håller den hastighet som är satt på sträckan, med 65, 50 så blir det rött! gosh...

Sådär... nu har jag fått skiten ur systemet. hehe... Ska bli skönt att nyttja kollektivt resterande två dagar denna vecka.

Sitter här och funderar skarpt på att spendera lite pengar - även fast jag vet att jag inte borde och för att vi behöver spara till resan... men det finns ett stort behov av både jacka och skor. Frågan är bara vad...har en hel drös med jackor av olika slag. Men bara en av dom har jag nyttjat som vinterjacka och det är en everest (efter tre år eller så är den numera grå än svart...) Så jag tror behovet är mer en jacka som fyller sin funktion än en "finjacka". Återstår att se - en parkas av något slag eller en ny vinterjacka som kan användas under vinterns alla träningspass i skidspåret ;)
Likaså skor - behöver ett par schyssta som är snygga men som står pall för det ena o andra.... hitta grymma stövlar på nilsson men dah - 1700? Inte detta år... Dessutom funkar inte mina biff vader i vilka som helst... vill gärna kunna stänga dragkedjan! :P

Men blir inge med shopping denna vecka - snart ska jag iväg o jogga :) Imorgon upp 5? och hemma 18, lagom till träningen. Rygg o axlar imorrn! Fredag upp samma tid...död? Hemma 17, direkt iväg o lämna in bilen på lite försegling... Hinner kanske inte med rundan om vi inte tar den sent på kvällen. Så när ska jag hinna shoppa? lördag ska jag golfa med mor och ev tvätta plus packa inför flytten. Söndag ska jag bara slappa! (Förutom gymmet där en timme ;) )
Så helgen är fullspäckad! Är dessutom lika bra att vänta ut impulsen :)

hemmagjord daimglass - smaskens!

guldväder, varmt i luften - igår var det ju knappt 15 grader ute och idag nästan badväder...galet! Skönt var väl att vi hade vår lilla umgängesdag med jobbet och spenderade en bit av eftermiddagen med grillning o kubb. Trevligt!
Får väl hoppas det håller i sig veckan ut - kan vara skönt med lite värme på kvällarna. Idag var det gymmet som gällde och jäklar vad det kändes - omställning! Imorgon är det intervaller i spåret, riktigt skönt att komma igång med träningen igen efter en veckas uppehåll. Märks direkt på magen att jag inte tränar, då håller den sig inte iform...

Förresten: nu har sveriges första dödsfall i svininfluensan inträffat. Scary... dessvärre föll han tydligen in i de riskgrupper som man utpekat extra känsliga för viruset. Jag tror jag klarar mig från någon av de kategorierna men ändå är det ju lite läskigt och jag hoppas alla i min närhet undslipper detta öde! Men tittar man på mitt jobb och den omsättning på människor på vår avdelning så vore det otroligt om det inte dök upp på vår arbetsplats. Hoppas bara det inte ger det värsta utfallet... Lite snuva har ju ingen dött av...

Nu ska jag duscha av mig all svett och käka lite kvällsmat.

TIPS!
Idag fick vi smaka på en asgod glass som jag måste rekommendera alla att testa! Vaniljvisp blandat med daim - in i frysen och voila! Daimglass som är såååå god! Farligt enkelt och gudomligt god med sin mjuka vanilj och krispiga choklad...jummie!

RSS 2.0