hälsa

den är nog inte på topp just nu. Två varv runt holmen - typ 2.2 km. Fick nästan hjärtsnörp o trodde jag skulle dö! Usch! Ska införa dessa rundor två gånger i veckan framöver så får vi se hur bra jag mår efter ett par rundor... vet dock inte om jag kanske har en förkylning på g. Haft lite snuva o små ont i halsen... menmen, nog med ursäkter! Kom ju hem idag efter två nätter i Linköping, kan fortfarande inte lita på SJ - skulle vara hemma 17:50. Kom hem 18:30...
Väl hemma blev det o plocka ur tvättkläder o grejja, byta om o dra ut på rundan i solskenet. Härligt men samtidigt alldeles för jobbigt! Fick bli en härlig dusch o sen hårinpackning innan jag parkerade mig i soffan framför Simon/Thomas :D Så roliga!

Snart ska jag skölja ur inpackningen och krypa ner i sängen, är trött! Har sovit grymt bra på hotellet i veckan men det har istället gjort att kroppen börja påminna mig om att jag behöver sova ikapp några timmar...
imorgon är det iaf fredag, jobb i full fart - kanske lite flex på eftermiddagen? Ska hem o dra upp en snabbis på stan för att byta en topp på H&M innan vi åker till Maxi för inhandling av käk till kvällen :D Hoppas vädret håller i sig och vi får en trevlig Valborg!

oahu!


waikikii

lite bilder från paradiset ;)


hemtrevligt!

Vi var på IKEA i söndags - köpte ett nytt vardagsrumsbord. Härligt! Köpte två lådor som passar perfekt i vår enorma hylla, behövligt för att kunna få undan alla saker som tenderar att ockupera både två o tre "hål" i denna hylla. Väl hemma ser vi dock att bordet var kantstött, direkt efter jobbet igår drog vi in igen - bytte bord och handlade två lådor till! Nu ser det grymt organiserat ut i vår hylla. Skönt! Bordet blev dessutom grymt bra, fick ett ryck o flyttade runt lite annat krimskrams så just nu känns det bra o mysigt hemma igen :D Har ju inte varit prio ett när vi har sparat undan till resan att lägga pengar på hemmet. Nu tror jag att jag klarar mig ett tag framöver,möjligtvis lite nya gröna växter men inte fler prylar!

Just nu är jag på resa - ska ut om 40 minuter igen och käka middag med alla. Ingen lugn o ro! Varit full rulle hela dagen - kom till rummet för ca 10 minuter sen :P Kul, men fasiken vad jag känner mig sliten ibland...he!

Är iaf hemma igen på torsdag, sen är det ju tamejsjutton valborg! Gött, helg igen! Kan behövas! Har käningar på en eventuell förkylning - vore konstigt annars med tanke på hur lite sömn jag fått senaste veckorna... men ah jag hoppas det bara försvinner :D Har inte tid!
Ska försöka prioritera in lite mer promenader o träning igen - igår gick jag tre varv runt holmen -  som förresten var helt underbart! Varmt, ljust och klockan var kanske halv åtta på kvällen. Så ska det vara, i vintras kunde man ju knappt se utanför lägenhetsfönstret efter klockan fem! :P Ljusare tider, jippie!

Nej, nu ska jag slänga mig i sängen o läsa lite tidning o just det, färscha upp mig o byta tröja kanske :) Måste förresten shoppa lite på fredag eller torsdag tror jag, haha! eller nä jag borde inte, men jag skulle vilja ha ett nytt nagellack. Efter fyra veckors minimalt slit på naglarna och lite sol så har de faktiskt vuxit tills sig skapligt! Snälla låt dom hålla ett par veckor till... (inte så troligt men ändå...) Vore ju fint o ha lite schyssta naglar för en gångs skull!
Sen när jag ängå önskar om det omöjliga så vill jag ha härligt solsken hela helgen - den lilla färg som jag fick i USA börjar ju sakta (snabbt!) försvinna, vill inte vara blek! :P Ge mig sol!  Tjing, tjing!

lång dag

jäklar vad man hinner med mycket om man går upp halv 8 en söndag! Love var uppe redan halv 5 eller nått tror jag...hehe. Så kan det gå med jetlag!

Efter lite frulle och småplock drog vi till Eurostop och veckohandlade - härligt att fylla kylen igen! Blev en del basic som tog slut innan vi åkte - olivolja, balsamvinäger, russin, solroskärnor, linfrön, havregryn mm plus lite mat såklart! :)

Väl hemma testade jag ett kortare yogapass på ca 30 min. Jäklar vad det kändes, otränad! :P Men det var skönt, ska försöka få in ett pass i veckan iaf. Kan det vara värt! Efter alla mina stretchövningar tog vi oss en härlig promenad längs med svartån bort mot naturens hus. Där märkte vi att de äntligen var klara med bron över till oset! Härligt! Så vi traskade över och tog oss tillbaka hem via hamnen och andra sidan av svartån.
En sak som stör mig något grymt här i Örebro är att folk som är ute och går inte fattar att man ska hålla höger! morr... blir så frustrerad när man möter folk som trots att man håller höger inte viker en tumm! Tillslut blir det nästan en fixering för min del och allt slutar med att jag har lust att skrika till alla jag möter - håll höger!
hehe, okej jag har lite problem men vad fan...hur svårt ska det vara!?!??! Örebro - man håller höger!!!!

Hemma igen - kändes som vi hunnit med as mycket och klockan var knappt 1! Har ägnat senaste timmen åt att byta vatten i akvariet, plocka undan alla saker som belamrat vårt köksbord, mosat ned alla vinterjackor i en resväska som snart ska upp på vinden och dammat en del i lägenheten. fasiken vad det kan bli dammigt på fyra veckor utan att man ens är i lägenheten...

Nu ska jag sminka mig, dra på mig andra kläder än träningskläderna och dra in till marieberg med Love och hans bror. Ska handla present till Annika och Hanna som fyller år imorrn - sen drar vi till Hällabrottet där det vankas grillning och tårta. Mysigt! Jag har köpt en laxfilé som jag tänkte grilla - har längtat efter fisk hela resan! :D

Imorgon är det jobb igen - ska vara där rätt tidigt - har massor att göra och typ möten hela dagen... så om jag vill hinna med nått så får jag allt infinna mig på jobbet utanför mötestiderna :P Är så mkt som ska hinnas med innan jag drar iväg på Introduktionsdagarna i Linköping och sedan ett annat besök på samma ort under torsdagen. ser så fram emot att ägna ett par nätter på hotell - not :P Men Love tycker det ska bli rätt skönt o vara själv, och det kan jag nog hålla med om. haha!
Så den här veckan lär gå fort, helgen kommer att vara framme på tio röda! Vilket iofs inte gör nått, bara jag hinner det jag ska! På fredag vankas Valborg - har kylen full med cider så jag förväntar mig lite party :D Håller tummarna för att vädret är fint och temperaturen är behaglig!

fint vårväder i paris - längtar till allt blommar här hemma!          




motiverad

~gosh! tröttheten slog mig som ett blixtnedslag! Självklart skedde det efter intaget av en räksallad och under Family Guy Star Wars och sedan Bounty Hunter. Vaknade till med ett ryck nyss och blev totalt lurad av ljuset utomhus - kan inte tro att klockan är halv åtta när solen skiner sådär! Man är ju van att det blir kolsvart strax efter 19.... Men det är ju just det jag älskar med Sverige - det är ljust på kvällen och ljust på morgonen. Trodde t.ex igår att jag försovit mig eftersom det var så ljust ute när jag åke iväg med bilen - men icke! Det är bara att vänja sig med att solen är uppe när man åker till jobbet halv sju :D Underbart!

Tog mig en promenad imorse precis som jag skrev i förra inlägget - så jäkla härligt! fan vad jag har saknat detta väder - dock vet jag att det inte alltid är såhär fint vårväder men ändå...när solen skiner och våren känns nära så mår jag så jäkla bra! :) Love sov grymt länge imorse så jag hann med att ta mig till slottet för att sitta och läsa ikapp alla tidningar som kommit hem till oss undertiden vi varit borta.
Drog dessutom till Marieberg i eftermiddags - inga kläder jag lovar! Men det var frestande... dock ska jag fokusera på annat för ett tag och avvakta med klädköpen framöver. Ska kontakta försäkringsbolaget och flygbolaget för att försöka driva in lite pengar - vi klarar ju oss men det kan vara fint med lite ersättning för allt extra som blev pga flygfördröjningen :P
Dock köpte jag på mig både scrubb, hårinpackning och ny duschcreme - redo att göra en liten mindre spabehandling kom jag hem och insåg att varmvattnet i lägenheten inte funkade... suck! Så det fick bli film direkt istället...men nu ska jag göra ett nytt försök med duschen innan vi tittar på film nummer tre - The Back-up Plan.

glömde ju berätta att vi var på en vapenbutik i LasVegas och provsköt! Jag var grym, haha!      en helt öde Venice beach!

Love den galningen, hoppade fallskärm i Las Vegas


äntligen hemma!

jäklar vilken resa! Men nu är vi äntligen hemma :)
Drog till Hilton LAX i tisdags eftermiddag och försökte få oss lite sömn innan klockan ringde för att väcka oss 2:30.... jag kan säga att jag inte hade sovit mkt! Efter ett tag vid incheck och security så satt vi iaf och väntade på att få gå på planet till Cinnccinati, OH.
Efter lite mer än 4 timmar var vi framme där, blev inte så mkt sömn på planet...var ju bara så spänd på att få åka iväg mot Paris!
Planet gick iaf som planerat och efter nästan 9 timmar landade vi 6:40 i Paris. Även här inte så mkt sömn, magen kraschade sista timmarna så det var inte så lätt att slappna av...hm
I Paris checkade vi in och tog reda på vart vi skulle ta vägen för att åka med planet hem till Sthlm kl 16. Jag försökte dessutom kolla om vårt incheckade bagage fortf var med. Vilket dom intygade - jag var dock tveksam! :P
Efter det insåg vi att det inte var så lockande att spendera nästan 10 timmar på Charles De Gaulle - en av de mest hemska flygplatser jag någonsin besökt! Istället tog vi Metron in till centrala Paris. Sightseeing på hög nivå! Gick av vid Notre Dame, traskade upp mot triumfbågen och förbi Louvren. Det var riktigt vacker och faktiskt härligt vårväder - dock hade inte temperaturen gått upp så mkt eftersom vi var där redan klockan 8 på morgonen, he!
Vi avslutade hela rundan med att åka metron till EifelTornet och sedan åka tillbaka till flygplatsen. lite mer än 4 timmar lyckades vi fördriva i Paris och intrycket vi fick var - vacker stad men usch vilket folk! Är inte på mitt topp 10 lista för att besöka igen iaf...
Med denna runda bakom oss satt vi och halvsov tills planet skulle åka, däcka totalt de 2 timmar som det tog till sthlm!
När vi skulle hämta vårt bagage var jag grymt nervös för att vårt bagage inte skulle vara med - ja menar vi checka in det i LA, har bytt plan två gånger och haft väntetider på båda - bagaget har haft många möjligheter att försvinna! Men tillslut så kom vår älskade väska rullandes på bandet och jag blev sååå glad!
Sen möttes upp av mamma o pappa utanför Arlanda och fick skjuts hem till stan. Så härligt att träffa dom igen och känna att vi var hemma :D Love slockna totalt i bilen, men jag var för uppe i varv för att sova! Likaså när vi äntligen var hemma i lägenheten - plocka och kolla post. Somna nog lite innan 12 - vaknade upp innan klockan 5:50. Var på jobbet efter 7 och kastades in i allt igen. Hade fullt upp hela dagen och åkte inte därifrån förren efter 17! Låååång dag!
Nu skulle man kunna tro att jag åkte hem och däckade i soffan, men nepp! Istället åkte vi hem till mamma o pappa - bjöds på tacopaj och sedan lite visning av det som de filmade under våra första två veckor i USA.
Drog hem strax efter 21 och började röjja lite här hemma- Love var ju snäll och tvättade nästan alla kläder igår så det slipper jag tänka skönt nog, men det är ju alltid lite annat att pyssla med....Tror klockan var lite efter 12 innan jag tillslut somnade in igår kväll.
Jag tror att det är något fel på mig eftersom jag inte kan sova och dessutom inte är märkärdigt trött(?). Vaknade upp imorse halv nio och känner inte för att somna om igen just nu. Ska nog faktiskt dra på mig mina ReeTone och ta mig en promenad innan jag väcker love för lite frukost. Är ju toppenfint väder!

Ja som jag har beskrivit har resan hem varit väldigt intensiv och galen - men nu är vi äntligen hemma och det känns faktiskt riktigt skönt att komma tillbaka till Sverige och få lite rutin på livet igen :D

strawberry, chocolate and vanilla

är ungefär mina färger just nu. Fan vad solen kan bränna en här! Undertiden igår när vi väntade på att få checka in så satt vi på en bänk vid piren och spanade på alla människor som cirkulerade där. Var rätt kul att se det ställe där många OC avsnitt har spelats in! Dock glömde jag bort att smörja in mig med spf under den tiden (thank god för min ansiktscreme med spf15!) så från halsen och nedåt var jag illröd igår kväll...men idag var det bättre. :)

Efter incheckning passade vi på att nyttja fördelen att träna på Golds Gym (arnolds gamla gym!) Vi tränade i kanske 40 minuter, max! Sega och möra i kroppen gick vi hem när vi insett att vi tappat jäkligt mkt på dessa fyra veckor. Orkar ingenting längre! Vågade testa vågen där oxå, dock bara ett kilo plus än vanligt så det var inte så farligt... hehe. Borde vara värre med alla dessa glassar och kakor som vi svullat de senaste veckorna!

Idag tog vi en välbehövlig sovmorgon och tog oss ur från hotellrummet strax efter 11. Beslutna att se Venice Beach började vi gå mot Santa Monica via beachwalken. Vi anade inte att det skulle vara SÅ långt! Över fyra timmar gick vi på denna väg, stekta av solen nådde vi tillslut Marina Del Rey. Jag hävde i mig 3 fulla glas av cola och en hel cheeseburgerpizza på CarliforniaPizza! Var sååå jäkla hungrig och törstig - tur att det är gratis reefill! :P
Mätta och belåtna kände vi för att ta oss vidare med buss istället - dock visade det sig att det inte var så långt kvar till Venice - så vi hade avverkat ett par mil ändå! Jag kan säga att vi båda var rätt möra i benen och fötterna - Love med sina nya skor och jag med mina nya Reetone dojjor som ska få benen att jobba ännu mer, puh!
Väl i Venice blev vi rätt tagna av alla människor och typer av människor, fy fan vilka pundare det finns! Gatan kantades av hemlösa, skatare, reklam för majja som receptbelagd medicin mm... Galet! Men stranden och området var grymt fint, så vi var glada över att vi hade tagit oss dit :D
Nackdelen med promenaden dit var att solen hela tiden låg på från vänster, sen att jag inte smorde in mina ben med spf gjorde inte saken bättre. Att få solbränna på insidan av högerbenet är nått nytt! Hoppas verkligen att den här brännan inte håller i sig... hur snyggt är det med twoface på båda benen? hehe!

Efter dagens runda hoppas jag vi somnar in rätt snabbt, jag känner mig lite mer lättad efter att ha läst nyheterna och ser en ljusning för att vi får komma hem snart! Även om vi trivs rätt bra här i LA så saknar jag alla där hemma!
Imorgon ska vi checka ut härifrån (bra hotell! Crowne Plaza), jag tror vi ska stanna här på Hermosa Beach under dagen och sedan ta bussen till LAX för att ta oss till Hilton som ligger i närheten. Kommer bli en tidig kväll eftersom vi ska vara på flygplatsen kl 4 på morgonen för att åka till Cincinnati.

Nej nu ska jag lägga mig i sängen, ha det bra alla där hemma! Snart ses vi :D

Kramar


clash of the titans - det gar fan inte att ga pa bio har!

Vi kande for att se pa en film och tanka pa annat. Gick ratt over till South Bay Galleria. Bokade oss pa Clash of the Titans. Ok film, men varldelost nar det sitter en dros ungdomar ovanfor och helt respektlost snackar bort hela filmen... suck! ar fan varre att ga pa bio har an hemma i Sverige! Folk snackar och harjar, man vill ju bara titta pa filmen... well, well!
Imorgon ska vi byta hotel till Crowne Plaza Redondo Beach & Marina. Bra pris och toppenlage vid hamnen och stranden. skont!  Vill bara ta det lugnt, haller tummarna for att flygen ska satta igang igen...
Dessutom sa ska det bli skont att slippa det har omradet, mkt shopping men om man inte vet sa skulle vi lika garna kunna vara i latinamerika....hmm
Imorgon ska jag ringa till min chef och meddela min situation... hoppas pa forstaelse. Jag vill ju inget hellre an att komma hem... :(

Nu ska jag vila och sova ut, kram!


grounded in LA

alltsa, hur troligt ar det att en sadan har sak ska handa? Ja tydligen tillrckligt troligt for att man ska drabbas...
Igar morse landade vi 04.30 i LAX. Flyget till Amsterdam var inte installt sa vi tog oss till ett motell for att fa lite somn och atervande efter lunch. Tillbaka till kaoset... sju, 7!, timmar stod vi i ko... for att motas av en otrevlig gubbe som inte fortstatt sin uppgift i det hela. Enligt honom sa ville han bli av med alla kunder sa fort som mojligt - detta innebar att han endast gav personer den flight som han sag direkt (medan andra anstallda ringde runt och arrangerade for att ordna en snabb hemresa...) Sa enligt honom fanns det inga andra flyg innan sondag den 26:e hem till Stockholm. Jag fragade honom flera ganger och han intygade att det inte fanns nagot annat alternativ... suck. graten var nara for min del kan jag saga! men som tur var hade jag pratat med en annan kvinna under tiden vi stod i ko och jag fragade henne hur hon skulle komma till paris. Da visade det sig att jo, det fanns andra alternativ - visserligen med fler byten och langre vantetid. men da skulle vi vara hemma pa torsdag. Gubben blev sur och mumlade nagot om att vi var ju nojda med det forsta alternativet han gav oss och istallet fick vi hjalp av en mer tillmotesgaende kvinna. Sa nu har vi biljetter hem fran LA onsdag morgon - vi landar pa arlanda kl 18.35 pa torsdag kvall... lang resa men fan vart det om vi kommer hem! O allt ar ju forutsatt att vulkanen ger med sig och slutar spotta ut aska...
O som gradde pa moset svar sig alla flygbolag (tack KLM) och reseforsakringar (tack ICA) fria fran att betala ersattning for extra kostnader... vad fan ska man ha dom till? Jag lider med alla de manniskor som inte har en buffert kvar, for LA ar inte billigt... vi ska forsoka hitta natt schysst boende kring stranden sa vi kan sysselsatta oss nagot tills vi far aka hem. Just nu bor vi pa redondo - men aslangt bort fran vattnet! Dock supernara till ett stort shoppingcenter...hm.
Fast jag har dock ingen ro till att shoppa och ta det lungt, utan en hel natts somn pa ett par natter och en oro i min kropp sa borjar min stressmage gora sig pamind. Tur att jag har min lugna karesta vid min sida, hade nog brytit ihop for lange sen om det inte vore for honom!
saknar alla hemma nu och vill saaa garna aka hem! Men vad ska man gora...?
Hoppas ni dar hemma har det bra i alla fall!


fast i LA??? jakla aska over Europa...

va fan hander! usch.... o jag som vill hem. har ju stallt in mig pa det iaf! Hoppas molnet forsvinner sa vi kan landa i amsterdam pa lordag. Annars ser det ut som att vi far ta oss en extra semester i LA innan vi far komma hem.... Love ar overlycklig, jag vill mest hem :P Hall tummarna for att vi far flyga hem som beraknat!

Kram!

aloha!

uha klockan ar 06:51. Jag ar klarvaken. Jakla tidszoner o stalla till det... Ar ytterligare 3 timmar bakat jamfort med bade Sverige o CA. Well, well... passar pa att skriva lite mail, kolla adresser o annat innan jag gar upp for att vacka love. Vi ska ut pa en joggingrunda innan vi tar bussen mot en strand som ska vara en av de finare har pa oahu. Spannande!
Storgillar hawaii an sa lange. Vadret ar HOT! men fortfarande skont, pa kvallarna kan man ga lattkladd utan att varken svettas ihjal eller frysa. toppen!
Vi ska kopa busspass o ta oss till nya stallen i stort varje dag. Waikkibeach sag vi idag och ja det ar en schysst strand men det finns nog grymmare!
Nagon dag ska vi ta surfinglektioner dessutom - det maste jag bara prova. Aven om jag tror att jag suger pa det, hehe...

Nej, 6 hela dagar kvar av semestern och jag ska passa pa att njuta. Vi ses alla nara o kara om en vecka!

Staterna

Okej, en snabb uppdate!
Ar just nu i LA. Imorgon drar vi till Las Vegas for att leva livet :)
Tiden har har varit toppen, men gatt saaa fort! Hinner knappt fatta att vi ar pa plats!
Resan hit var intensiv och lang. Tror vi fick nagra timmars somn pa flyget - som btw var jatteskont och toppenbra stolar. Framme i SF mottes vi av harligt varvader - mycket battre an vad vi hade hoppats pa!
Staden tog oss med storm, Love och jag ville aldrig aka darifran! En dag spenderade vi pa cykel - tog oss over Golden Gate-bron och akte farja tillbaka. Jatte fina vyer och vacker natur! Soligt var det oxa, brannde upp mina armar och axlar ratt mkt, tankte inte pa det! Men nu ar jag forsiktigare ;)

Vagen ner via kusten var mindre bra vadermassigt, lite blasigt och regn. Men for det mesta helt OK!
Har i LA har vi varit pa Universal, Hollywood, Santa Monica och idag pa Six Flags. (galen nojjespark som jag akte typ noll atraktioner pa...)
Ja just en dag var vi o shoppa oxa - Love shoppa sa galet mycket klader att tom jag blev bradad! Sa jag hoppas det finns lite mer fin shopping i Las Vegas :P
Nu pa kvallen har jag o mamma varit o fatt varsina pedikyr o manikyr - harlig o valbehovlig behandling!

Nej, nu ska jag upp pa rummet och packa det sista o sen hoppa i sang. Maste vara utvilad sa jag orkar med fyra intensiva dagar i Las vegas :D

Forresten! Maten ar som man tror, fast varre! Visst det finns alternativ, men fan vad manga smaskiga kakor, tartor och annat mumsigt det finns OVERALLT! Hur ska man kunna motsta??? Men nu efter en veckas mulande sa ar jag ratt trott pa alla burgare, cookies, strips o annat... sallad, frukt o yoghurt plus vanlig mat ar vad jag vill ha! :)
God natt alla!

P.S Vi har inte fatt ordning pa nagot SIM-kort, var visst svarare an vad vi trodde!


RSS 2.0