Cottesloe, Perth!

Detta stalle skulle kunna vara ett urklipp fran en realityshow pa MTV. Houswifes eller natt... fina kvarter, galet fina villor o dyraste o nyaste bilarna star overallt. Pa luncherna kommer stadsborna in o bestaller in vin eller skumpa - vardag som helg. O tiden spelar absolut ingen roll... galet! Ar verkligen inte van vid den livsstilen...

Med den jetlag som jag har vaknar jag tidigt pa morgonen - forsta natten gick vi upp halv 7 o trodde vi skulle vara forst upp pa beachwalken. Men icke! Vi motte manniskor som joggade, promenerade, tranade ute i havet simmar dom, paddlar eller badar med sina hundar. Galet! Varldens aktivitet! Men mysigt...

Har vaknat tidigt bada dagarna och tagit mig ut pa en promenad o sen lite styrka i en park. Kanns skont att anvanda musklerna lite... de tenderar till o slappa till sig pa semestern!

Har solat o faktiskt badat! + snorklat o jag som trodde att jag aldrig skulle vaga iom hajarna.... men helt avslappnad kan jag inte vara! Tanken finns dar... O solen steker pa - solskyddsfaktor 30 ar min van o anda branner jag mig!
Men eftersom det inte blir sa manga soldagar egentligen sa kommer jag nog inte bli spec brun. Men aja, upplevelsen ar vard mer an en branna! :P

Imorrn vantar Zoo, pa mandag Rottnest Island och pa onsdag checkar vi ut fran hotellet o tar bilen - antingen mot Coral Bay eller ner mot Denmark. Beror pa cyklonens framfart o vad som hander... tror mer pa Margaret River o Denmark. Kortare strackor o mer att se undertiden!
Flygbiljetten till Sydney ar iaf bokad och den 1a akar vi dit. Kommer kanske mote upp Loves gamla klasskompisar Tobbe o Tommie som ar dar samtidig av en slump! Roligt!

Nepp, nu ska jag fortsatta njuta i min nya hatt som jag kopte idag. sa nojd! Alskar shoppingen har, men dollar ligger hogt sa blir nog inte sa mkt handlande som jag vill!
Ha det bra alla, kanske blir en halsning till innan jag ar hemma i kalla Sverige igen... da vantar klasstraff o varfest med tjejerna! Roligt!
Kramar!

Nya Zeeland

Galet!
Snart har en vecka gatt - har sett sa mycket att jag knappt kan rabbla upp halften....

Vi landa i Brisbane efter en grymt smidig flygtripp fran kalla Sverige. Gick sa fort! Val dar insag vi det hemska att vi glomt dosan till vart ICAkort och att vi darmed inte kunde gora vissa kop via internet... suck. Som tex flygbiljetter! Damn...
Fick kopa biljetter pa plats ovh vipps drog pengarna ivag. Dessutom var vi tvugna att bestamma hemresan pa en gang - ar tydligen inte valkomna in om man inte har en hembiljett... sa vi bestamde oss for 8 dagar i NYZ.
Drog in till Brisbanecity och turistade i staden. Vadret var fint och solen sken. Men inge bada... var var astrotta o jetlagade! Men vi gick forbi ett stalle dar en tjej hjalpte oss att boka en wickedcamper under hela var vistelse. Galet!
Efter forsenad flight till Christchurch kom vi fram till vart hostel - jailhouse (kolla in pa natet!) Vi bodde i en cell de fa timmarna som var kvar innan vi skulle hamta ut var camper kl 9. At en megafrulle pa ett cafe och tog en taxi for att hamta ut var galna camper.
Jag korde i vanstertrafik for forsta gangen och vi irra oss fram till en mack, supermarket och sedan ut ut stan mot Lake Tekapo och vidare mot Queenstown. Hade grymt vader o magiska vyer hela vagen tills vi stanna vid en sjo o sov for forsta gangen i var camper... mysigt men lite kallt! haha... hade skaplig stjarnvy fran vart takfonster :)

I Queenstown har Love testat alla galna saker - bungyjump, skydive och jag har ridit i naturen, gjort paraglide over stan och vandrat i omgivningarna. Vi tag en angbat over sjon och kolla pa farklippning och vallning.
Sen drog vi vidare langs vastkusten och spana in Fox Glacier, regnskogarna och den galna naturen som ar dar! Overnatta mitt i regnskogen tillsammans med flera andra campers saklart och lyssnade pa falgar och syrsor innan vi somna in...
Idag har vi akt over till Kaikoura via Arthurs Pass och vandrat upp mot ett vattenfall plus lite andra smastopp... nu ar vi framme och imorrn ska vi aka ut pa valskadning. Ska bli underbart! nu har vi legat pa stranden och solat, last o bara slappat! Ska snart aka till campingen o ata lite innan vi ger upp for idag... livet ar just nu underbart och jag har fortfarande inte fattat att vi ar utomlands!


incheckad o klar!

mmm! ögonbrynen är färgade, magen är nöjd med alldeles för mkt mat, en marabou daim o en cider. haha!

Nu har vi packat hela kvällen, plockat o trixat men nu är det klart! :D

Nu ska jag fasiken slänga mig i sängen o sova... upp imorrn o iväg!
World, here i come!

...

har precis stängt ner jobbdatorn efter att ha pillat det sista med lite data som ska vara inne undertiden som vi är borta. gött!
Idag var min kära mor hemma hos mig - lite te och snack. Hon hjälpte mig med att rensa ut lite av ALLA kläder jag lagt fram som ev ska med på resan, plus resonerat med mig om alla andra grejjer som ska med :D Tack mamma! Behövdes, min käresta är ju inte mycket o ha i dom där diskussionerna...haha!

Jobbade ändå heldag idag - uppe med tuppen klockan 5! Men hann inte med allt som behövdes innan jag var i behov av att åka hem o möta upp mamma. Kuta en snabb runda, igen, på stan och köpte en parfym o trisslotter till mamma som faktiskt fyller år på söndag. Grattis igen, i förskott! :)
Fick med mig 3 olika sorters ansiktsmasker från Kicks varav en av dom ska jag använda upp innan vi åker, sitter med den ena på mig nu och ska snart gå in o skölja bort kletet :D

Imorgon är det underbara fredag, galet att allt ska hopa sig precis innan man ska åka någonstans. Ska vara på jobbet tidigt även imorrn o blir nog där till minst 4 i alla fall... men vad gör det??? Åker hellre därifrån med gott samvete och vetskapen om att allt "funkar" tills jag är tillbaka...
Väl hemma ska jag försöka få till en skön promenad utomhus innan jag låser in mig i lägenheten tillsammans med love - förhoppningen är att han har städat redan eftersom han slutar tidigt imorrn så att vi kan ägna oss åt det sista plocket, jag kan raka mina ben och färga ögonbrynen innan vi intar soffläge med smarrig take-away-mat, popcorn o film! nedräkning deluxe!


ska du bort eller????

hur ska jag kunna blogga utan att skriva om resan??? haha...
Nåväl, var till jobbet idag i vanlig ordning. Fick till en underbar promenad vid lunch och njöt av den härliga solen - ah! Håller tummarna för att vädret är vår, vår när vi kommer hem igen :D

Efter gårdagens inpackning kändes mitt hår nyklippt! Men jag låter mig inte luras... köpte ny inpackning på Kicks som ska följa med ner och hävde i en klick i håret även idag. :) Hann med o shoppa en hel del nödvändiga prylar innan henrik in till stan för snack och promenad. men jäklar vad halt det är på trottoarerna nu! gosh... vill inte ramla o bryta mig nu innan... inte heller vill jag krasha med bilen - vilket det finns risk för med detta väglag!

Efter promenaden passa jag på att städa i garderoben - imorgon ska jag torka av i kök o badrum. På fredag blire dammsugning, torkning av golv och damma. Fint ska det va! :D

Förresten, för att skriva om nått annat - mina naglar är "ganska" långa nu. tror tabletterna som jag knapprar funkar! Dock följer dom inte med ner, hoppas solen o fukten gör sitt och att naglarna fortsätter må bra tills vi kommer hem. Då ska jag köpa nya :D
Har rensat totalt här hemma på gamla krämer odyl. Använt upp en del och slängt lite annat... försöker verkligen peppa min hud att stå pall för den påfrestning som kommer. Jäklar vad fräknarna ska ploppa upp - förutsatt att solen skiner ;)
appropå sol, jag hoppas min överdel behagar komma fram innan vi åker. Är ingen panik men vore surt o missa den med en dag eller nått...

Ne, nu ska jag borsta tänderna och sen kolla på efterlyst - handlar om Annie idag....

Bye!


fyra dagar kvar - firas med chokladpudding som efterätt :D

har ätit en tomatpasta-rätt och avnjuter nu en liten skål chokladpudding... ah!
Har äntligen kommit iväg på ett träningspass och jäklar vad det kändes! Svetten spruta... 720 kcal känns fint oxå :)

Igår och idag spenderades på annan ort. Men skönt nog kom jag hem i tid och hann ta mig till gymmet innan alla andra dök upp. Ska bli skönt att slippa trängas där en månad, hoppas de flesta gett upp när vi är tillbaka :D

Efter träningen hävde jag i en hårinpackning och la på en ansiktsmask innan jag tog tag i allt pappersarbete som behöver göras innan vi åker - scanna, kopior, utskrifter osv. Men nu är det gjort!

Imorgon ska jag jobba på plats i Arboga - efteråt ska jag köpa på mig en mini-hårspray, deo o lite annat som fortf återstår. Har dock ännu inte vågat mig på att packa ihop vår necessär.... hehe.

Nedräkning pågår för fullt och jag kan knappt vänta! :D



RSS 2.0